Autók » Saab » 900, 9-3 (1993-2002)

900, 9-3 2.5 V6 SE

A diszkrét svéd-NG 900 2.5 V6 SE

2004. nyarán vettem és ahogy a szervízkönyvb?l kiderült, a tengerentúlról hozták vissza. Ennek egyenes következménye, hogy a rádió csak a páratlan vég? rádióadókat fogja, 92.9..103.9 stb. Ez van, de legalább nem automata váltós. SE felszereltség, az ülések bézs b?r villannyal, emlékezéssel, elöl-hátul f?téssel, tempomat, gombos-kijelz?s h?tés-f?tés, meg a többi elektromos kütyü. Másfél évi használat alatt egyszer sem hagyott el (tényleg), apróbb hibák voltak és vannak is, így: hátsó ablak mosó nem spriccol, a légkondit 3-4 havonta tölteni kell, olcsóbb mint h?t?t cserélni. A fogyasztás ami megdöbbent, ha odafigyelek és nagyon abnormális tempóban megyek (KRESZ szerint) akkor 8-9 liter körül szomjazik, de ha csak 2 percet is araszolok a városban azonnal 10 liter lesz. Már nem is próbálok meg spórolni, ez a kocsi be van l?ve nyáron 9,5-re télen 10,5-re. A csomagtaró b?dületes, eddigi rekord három teli bevásárló kocsi tartalmának elnyelése. A kaszni viszont problémás, ajtó széleken megjelentek rozsda pettyek, és ez bizony elég cikis egy svéd vastól. A kilométer órája meglep?en pontos, (ami azt jelenti, hogy tényleg 80-nal mentem a 40-es táblánál, ahogy azt a videozó rend?rök állították), így viszont reális közeli az autópályán mutatott 230 körüli végsebesség. Sajnos minden nap autózom és f?leg városban, ezzel együtt nem hiszem, hogy ilyen nyugalommal tudnám abszolválni a tovajutást más tipusban. Fel sem merül, hogy nem indul el, vagy cserben hagy. Egyébként ha valami gondja van, hiányzik ez-az, utántölteni-cserélni kell, azt úgyis kiírja diszkrét hanggal kisérve. Összegezve: jöv?re lecserélem! Ha sikerül egy 9-5-re!

- A vásárláskor átnézetés, majd indul a zsebembe a szivatyú: két els? lengécsillapitó: durván 60 ezer, vezérm?szíj csere mindenest?l úgy 20 másik ezer.

Egy ismer?s szerel? buherálta, de amikor mondtam, hogy állítsa be a fényszórót simán kinyögte, hogy elromlott. Ez így ebben a formában nem volt igaz, de mintha jósolt volna, mára már tényleg nem lehet állítani.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1995
Előző autója? xantia Következő autója? 9-5