Autók » Saab » 9000 (1984-1998)

9000 2.3 CSE Turbo

Sznobok gyönyöre avagy a hiperszemét svéd csoda

Ez ember megfizet a sznobériájáért.

Szép volt (nekem legalábbis), elegáns, veritrendi, yuppie-knak csajozós, társadalmilag valóban meghatározó, és a 2.3-as turbóinjektoros motor (200LE) szinte a MiG-29 teljesítménykategóriájába emelte.

Full extrás volt, természetesen: automata, tempomat, anyámkínja, f?thet? b?r, minden elektromos, istennyila. Csillogott-villogott, belül is - az a bizonyos cockpit feeling valóban m?ködött -, kényelmes volt, biztonságos és igazi élményt jelentett közlekedni vele. Amíg ment.

Na, de nem ment. Ennyire aljas és értelmetlen autóval sosem találkoztam. Csak egy példa: a Hegyalja úton felfelé, csúcsforgalomban tisztességes járm? nem akad el. Hát ez megtette. Kint a tömeg ?rjöng, bent az idióta az öltönyében izzad, a trendi gép meg röhög a markába és pihen... És hogy miért? Mert elromlott egy szenzor. Valahol, valamilyen szenzor.

Anyádat. Tréler. Anyádat. Sziki. Anyádat (nem Szikinek!), az autónak. Estére kész lett. Harmadnap elromlott egy másik szenzor, és megint megállt. Anyádat. Tréler...

Drágán vettem, ámdeviszontellenben nagyon sokat költöttem rá. Amikor eladtam, Mekka felé fordulva imádkoztam és hálát adtam Mohamednek, amiért megszabadított a gonosztól.

Megfizettem a sznobériámért. Azóta Mercijeim voltak-vannak. És láss csodát, ezek valahogy nem állnak meg, hanem mennek és mennek és mennek...

Ennyit az emberi ostobaság, a divat és az én egykori Saab-om összefüggéseir?l. Soha többé Saab-ot, legfeljebb repül?ben.

- direktgyújtás-panel, feszültség szabályozó, kürt, h?t?ventillátor, klímaventillátor, annyira-high-tech-vmi-h-a-NASA-sem-tud-korszer?bbet, de nem érdemes sorolni, mert gyakorlatilag mindig minden elromlott benne.

Sziki - remekül dolgozik, és gyorsan

Fenntartási költség (1) Évjárat 1992
Előző autója? Scorpio 2.9 4x4 - százszor jobb volt, mint a Saab Következő autója? Mercedes E290 TD
Verdikt (2.9/10)

Saab 9000 1984