Autók » Saab » 9000 (1984-1998)

9000 2.3i 16v

Szívós vas! SOSEM FELEJTEM EL.

Az autó amitől nem lehet megválni! Nem mondom hogy nem volt baja és hogy nem volt pillanat amikor a hátam közepére se kívántam volna mert ez így nem igaz! Ugyanis voltak szívásaim vele, igen ám de ez mind megérte. Nagyon szeretem ezt az autót soha nem hagyott cserben,(kivéve amikor múltkor bedőlt az üzemanyag pumpa) nekem köszönhetően. Ez az autó nem nevezhető egyszerű autónak ennek lelke van. Aki beleül elvarázsolja a kényelem, és a biztonság érzete olyan mintha egy tankba ülne, nagyon masszív autó sajnos volt párszor rá alkalom hogy belém jöttek hát szegénykék csúnyán megjárták mer ez a tank úgy lebontotta az elejüket hogy egyik se ment tovább a saját lábán, én meg mentem tovább egy két karcolással a farán... Olyan is volt elbambultam és belegurultam a piros lámpánál az előttem lévő S500as mercibe, szegényt sajnáltam kifejezetten majdnem sírva fakadt amikor látta hogy az ő autójának alig van hátulja (kis túlzással) és csodálkozva kérdezte hogy az enyémnek mér nincs semmi baja. Kis gúnyos mosollyal az arcomon ennyit feleltem: "ez autó". :)
Egyik nyáron horvát országba utaztunk mi tagadás hamar ott voltunk :) haza fele volt az érdekes amikor a csomagtartó fullig megpakolva nagy szikladarabokkal és egy hatalmas vasmacskával, és persze még négyen az utastérbe. Az az autó hátsója persze majdhogynem súrolta a földet, de megse érezte a 200at. Szintén hamar otthonvoltunk! :)
Akkor voltam nagyon ideges amikor elment a töltésem, mert a generátornak elkoptak a szénkeféi és nem volt töltésem. De erről az autóról csak annyit tudok mondani hogy tudni kell bánni vele és rendszeres szervízeket megcsinálni rajta és nem lesz baj. Csak ajánlani tudom! Azóta van már egy új 9000Aero de még mindig megvan ez a vas nekem, de szerintem most már a végét járja, de amíg megy ez családtag marad, nagyon megszolgált minket ..szerettem...

- A majdnem 10 év alatt nem mindent jegyeztem meg, a fontosabb dolgok, a gyengéje szegénynek a D I panel (gyújtáspanel) ami nálam érdekes mód 150 ezrenként kell cserélni és nem ment tönkre (persze egyszer már volt cserélve) de 300 ezer van az autóban de lassan biztos esedékes lesz! A másik az üzemanyag pumpa, az már élete során a 3. ami benne van nos ez a másik ami gyenge pontja ugyanis nem szereti ha 10 liternél kevesebb üzemanyag van az autóban mert, érzékeny az szűrője a pumpának és hamar bepiszkosodik ha úgy járkálunk vele hogy nincs benne sok üzemanyag. - Amiket még kellett: - -utóbbi időbe elkopott a generátornak a szénkeféje azt kellett cserélni - -szintén az utóbbi időbe úgy járkáltam vele hogy kevés üzemanyaggal ezért üzemanyag pumpám bánta ... csere - -klíma szabályzó panel sajnos ennek oka az olasz elektronika ami miatt 16 éves korára elromlik az autónak :\ - -új kuplungszerkezet (elkopott) - -kapott egy "új" váltót mert érdekes módon tönkrement, pedig nem jellemző főleg hogy manuális.. ( a lényeg hogy nem vett be egy sebességet se) - - és természetesen a mozgó kopó alkatrészek cseréje!

Popovics úr!

És én magam!