Autók » Saab » 9-5 (1997-2009)

9-5 2.0 aut.

Visszafogott elegancia

Szerény elegancia. Nincs még lejáratva kopaszok, maffiózók és egyéb alpári népség által. Csodás formavilág. A beltér lenyűgöző, megnyugtató ívek, szép kidolgozás. Sehol semmi nem csörög, zörög. A pohártartó a kedvencem! A motorháztetőn lévő embléma nagyon cikin kopik, jobb lenne eleve festés nélkül gyártani.
Használtan megvenni nagyon jutányos a versenytárs mercikhez, bmw-khez, audikhoz képest. Az első 3 évben elveszti az ára 2/3át minimum. Mivel elég kis széria itton, nem nagyon van utángyártott alkatrész így talán a szervíz költségesebb.
4 év alatt 3x robbantam le vele menet közben: 1.aksizárlat délspanyol forróságban 2.termosztát elszállt egy 500km-es lengyel szakasz végén szintén guta melegben 3. DI panel forró nyárban megadta magát. - Hiába, svédországban ritka a 40 fok. A többit a rendszeres 10ezres szervízek a Szikinél mind megelőzték. A városi fogyasztás kicsit sok 13+ literrel, de országúton kárpótol. Ugyanakkor 200 km/óránál a nagymamám megjegyezte: milyen óvatosan, finoman vezetek:)
Nagyon csendes, szinte egy hangstúdió!

És végül: NEM LOPJÁK!!!

- kisebb szervíz 100e, kb minden második 10ezres karbantartás 200-250eFt. 140-170ezer km körül vezérműlánc gondok tipikusak, ennek javítása elég komoly tétel, 300-500eFt közt ha a kivett motornál mást is kicserélnek. Autómata váltó kiváló, csak olajat kell cserélni benne. Nálam a turbó 165ezer km-ig bírta, ennek javítása is korrekt kis summa. 4 év alatt megevett vagy 4-5 akksit, ennek ellenére mondom, hogy az elektronika megbízható benne. DI-gyújtáspanel 140ezer km körül adta meg magát egy meleg nyári napon. A termosztát 150 krörül, bár ennek javítási díja bagatel. Motortartó bakok gyöngék, könnyen törnek. Belső kárpit a végére több helyen eleresztett. Vészvillogó kapcsoló egyszer csak elreped egy nyomásra. Computer LCD panel több sorban kihagy, de semmi értelme cserélni mert 2 év múlva újra el fog romlani.

Sziki-Car: fantasztikus, korrekt csapat! M3 kivezető, ömv kútnál a város felé tartó oldalon.

eszembe sem jutott keresni

Fenntartási költség (3) Évjárat 2000