Turbós kényelem
Mielőtt megvettük főnöki cégesautó volt, sokat költöttek rá, mi meg ár alatt vettük meg, eddig jól jártunk vele. Igaz csak második autó, mi 3-an a testvéreimmel, egyetemisták használjuk. 1 év alatt került bele 15 ezer km, szal nem hajtjuk túl. Az első turbó motoros autónk és jó érzés, amikor 1800-as fordulattól megint lök egyet az emberen. Elgondolkodtam, hogy ezentúl csak turbós autót kéne venni. Főleg városban használjuk, így nagyon kényelmes az automata váltóval, ki lehet törni a lámpánál is, de ilyenkor kapcsoljuk be a sport módot, akkor elpörgethetjük 6000-ig. Azért a kormányt fogni kell, mert a 150 ló és az elsőkerék-hajtásnak köszönhetően egy padlógáz megpróbálhatja kitépni a kezedből a kormányt. Ezzel az autóval már nem mernek annyira pofátlankodni, gyakrabban beengednek és letolni se akart még senki. Persze megeszik 12-13 litert, de 1600 kiló és húz rendesen.
Jól felszerelt bőrös, az egyetlen extra, ami városi emberként hiányzik, az a tolatóradar, anyám kombi mondeo-ján is van, nincs annál kényelmesebb, ha úgy parkolok, hogy hátra se kell nézni:-) A multikormánynak hála le se kell vennem a szemem az útról, ha zenéről van szó. Király a napfénytető is, bár új autóba nem vennék, csak ha panorámatetőt lehet. Húgit egyedül az erős bőrszag zavarja.
- -Előtte sok minden, nálunk:
- hátsó kipufogódob csere - 60 ezer
- első fékbetét és tárcsa - 50 ezer
- jobb első izzó - 2 ezer
- elakadásjelző gomb(eltört a műanyag kerete, beesett) - csak 4 ezer, ismerőstől
- -ami maradt: távirányító eleme lemerült(most pótkulcs távirányítójával); kőfelverődés miatt pici lyuk a bal első fényszórón üvegén(kicsit be is ázik); kiéget egy led a felső féklámpában
Saab-Fazekas (Saab-Box) - Keresztúri út
Kicsi, de felkészült és megbízható helynek néz ki eddig
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1998 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 205000 |