Autók » Saab » 9-5 (1997-2009)

9-5 Griffin V6 turbo 24V

Griffmadár

Az autót a Polar Mobil Kft.-nél vásároltam újonan,közel nyolc éve használom és elötte is Saab-om volt.Mára már 155000 km vezettem le vele sérülésmentesen.Az első négy évben egy fedélzeti computer panelt és egy klíma panelt kellett cserélni rajta, nem volt több hiba.Ezután egy évvel később teljes gumigarnitúra csere, akkumlátor csere, nincs hiba.Másfél év múlva hátsó kipufogódob csere, majd fél év múlva katalizátor csere.150000Km-nél turbo csere, gyújtáspanel csere, kézifék bowden csere,körülbelül 1800000Ft költség a nyolc év alatt összesen a kötelező szervízekkel együtt mindent beleszámolva.Az autó most is kitűnő állapotban van, teljesen újszerű állapotú kívül-belül egyaránt csak közel 8 éves már.Tegnap is vidáman mentem 240Km/h-s sebességel vele.Igazi élményauto, kár hogy a szervízről már nem beszélhetek örömmel.A benzint kilopják, de letagadják, pedig a computer 26 literes fogyasztást soha nem jelez!!Szinte üres tankkal kell bevinnem röhej!Közel tíz! éve van Saab-om, de ha bemegyek a szervízbe ma sem kínálnak semmivel, csak érdekességképpen jegyzem meg ha bemegy hozzájuk egy ismert ember szinte a seggét is kinyalják,hát én nem fizettem az autómért közel 14,5M forintot???Luxus ár, szinte luxus autó, de a szervíz és a kiszolgálás olyan mint 30 éve amikor Ladám volt,a benzint ott is ellopták még lehet, hogy a szerelő is ugyanaz csak rajta van egy SAAB-os overál, aki nem is szerelő hanem alkatrész cserélő Klassz!Az autóval hiába vagyok megelégedve ez a közel tíz év elvette a kedvemet a Polar Mobiltól, így hiába jön egy gyönyörű új 9-5 SAAB ki a közeljövőben, biztosan máshol próbálok szerencsét hátha máshol az ember ekkora összegért megfelelő odafigyelést is kap és nem a csalás meg a lopásé a főszerep!

- ***

Polar Mobil Kft.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2000
Előző autója? 9-5 2.0 SE Következő autója? Lexus RX 2009-es modell,vagy Infiniti FX37 2009
Verdikt (5.7/10)

Saab 9-5 1997 (2005)