Élményautó
Nem régen vettem. Passat volt elötte. Ég és föld a két autó. A Saab-ban nyoma sincs a német precizitásnak, viszont élmény vezetni (főleg kanyargós úton), és tank érzést kölcsönöz, a maga közel 1,7 tonnájával.
A bőr kicsit nyikorog, de amúgy csendes a beltér. Most kell rajta kicserélni pár szilentet és olajcsere, fék betétek. Ha az ember megtalálja a jó beszállítót és a jó maszek szerelő, olcsóbb, mint a Passat!
A fogyasztása szenzációs! Ha nem figyelek oda, és a forgalom tempójában közlekedem (pályán 170 tempomat (németországban)), akkor 9,5 L max. Egy közel 200LE motortól ez nagyszerű!
Bár a motor kicsit kicsi ehhez a kasznihoz... Illetve akkor a kaszni, hogy csak a lemaradó autókból lehet tudni, hogy hasítunk, mert érezni nem lehet.
Ha nem lesz vele semmi extra gond, amivel márka szervízbe kell menni, akkor imádni fogom. Igazi élmény autó! És ami a legszebb benne, nem Audi, BMW? és Mercedes. Ha kiteszem az idekszet, rögtön beengednek, ha öltönyben szállok ki belőle, megnéznek, ha rövid nadrág és pólóban, akkor nem hiszik azt hogy jött-ment vagyok...
Egyszerűen még megvan a prestige.
Az egyetlen hátránya a fekete bőr belső. Nagyon meleg nyáron :(
Full extra, csodálatos.
Remélem az elkövetkezendő idő is ilyen lesz, mint az első 5000km vele.
- csak kopó alkatrészek
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |