A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Saab » 9-5 (1997-2009)

9-5 1.9 Tid 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

A halottaskocsi

Szöveges ítélet

Akinek nem volt saab-ja nem is érti azt a furcsa érzést, hogy ez egy saab, mintha valami tartást adna az embernek. Mindig is benzinpárti voltam/vagyok de megláttam és tudtam, hogy ő az én következő autóm. Mint ahogy a következőt, ami természetesen szintén saab, csak most 93. Szóval a 9-5 komi 193000 km-el, na persze valahol inkább a 300.000 volt a valódi, de ezt már úgysem tudom meg, szóval... 1.9 Tid, a maga 150 lovacskájával és az 1600 kg os súlyával nem mondható versenyautónak, ám ha megindul érezhető, hogy van benne tartalék, 170 ig szépen egyenletesen gyorsul/húz. Stabilan az úton marad, bár van egy kis hajó érzés, bevallom ez most hiányzik is. Sajnos a dízelségét nem tudtam megszokni és mivel leredukálódott a mindennapos használat a városra, így nem is volt maradása, nem akartam kinyírni és átadtam egy barátomnak aki ki tudja használni. A fogyasztása taposva télen sem ment 7 fölé, nagyon baráti egy ekkora dögtől. Pakolhatósága praktikussága csillagos ötös, ford galaxy ajtókat simán betettem hátra, nem koppant az oldalán. Városban kicsit vicces volt vele parkolót találni, hisz hosszabb a mondeo IV nél, de ehhez hozzá lehet szokni. A belsőt sajnos csak részben változtatták meg az első 9-5-höz képest, annak ellenére hogy ez már a 3. ráncfelvarrás volt, bár az anyagválasztás igazán jól sikerült, talán bátrabbak lehettek volna a tervezők mégiscsak eltelt pár év az első 9-5 óta. A legnagyobb kérdőjel, a pohártartó hiánya, hisz csak egy azaz 1 db volt elöl, hátul semmi. Extrásabb kivitelben is csak 3 azaz három darab volt a max, hát ezt nem értem, hogy hogyan gondolták, még a swiftembe is sikerült kettőt beletenni, a nissanomba pedig 5 öt. Összességében szerettem imádtam, miután a bölcsőszilenteket kicseréltem egy igazán komfortos kis cirkáló lett. A tévhitekre csúnyán rácáfolt miszerint drága a fenntartása, kb 100.000 ft volt az összköltség amit kért/kapott az autó, ezt 13 hónap kb 21000 km alatt, ebben természetesen a jó minőségű olaj és szűrők is benne vannak sőt az autó lesötétítése, a csomi teleszkópok, az izzók, a szilentek, az új antenna stb, szóval nem egy költséges dolog fenntartani. Két dolog idegesített nagyon, az hogy 5 fok alatt minden indítás után menübe be és fűtésrásegítő kikapcs, ezt azért mert a vezető alatt van a kipufogókivezetése az előmelegítőnek és nagyon büdös, illetve hogy a leglehetetlenebb helyzetekben kezdett regenerálni. Ezeket leszámítva csak ajánlani tudom, bár nekem fekete színben volt, talán pacekosabb világosabb színben venni, mert az eleje egy nagy króm volt, a mások által halottaskocsinak csúfolt szerelmemen. Kényelmes, megjelenős, tágas beltereű hátul is kényelmes, igazi nagy családi kocsi, én főleg szállításra használtam, de privát célra is sokszor jól jött a tágas beltér.

Hibalista

- Izzóból a 13 hónap alatt megevett vagy 5 db-ot, csomagtér teleszkópok, bölcsőszilentek, antenna,

Ide hordtam szervizbe

Saját magunk, szervízben dolgozom

Értékelése: 9

Másik szerelő értékelése

én és kollégáim

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Kényelem (8) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 192000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 213000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Következő autója? 93 1.8T 150le és már meg is van
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.0/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Saab 9-5 1997 (2005)

További ítéletek (77 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)

h i r d e t é s