Ennél soha rosszabbat!
Tavasszal vásároltam, régóta tetszett a típus. A várakozásomat felülmúlta az autó, hallomásból tudtam,hogy kellemes társ, de hogy ennyire.....
A kényelem elsőrangú, vector felszereltség : 2 zónás klíma, bőr, tempomat,ülésfűtés,xenon,tolatóradar,esőérzékelő stb.
A karosszéria nekem nagyon bejön,nem hivalkodó,de roppant elegáns. Úgy érzékelem sok embernek elnyeri a tetszését.Most lesz 8 éves, de szerintem még mindig újkori állapotát tükrözi.
A motor 2l-es benzin turbo, mit mondjak: nagyon megy!A legjobb benne a hangtalansága,rugalmassága.Kényelmes 100 alatti tempóval a fogyasztása 6.liter körül tartható, autópályatempóval is 7.8-8.00 között mértem. Városban 10-11 liter, véleményem szerint jó adatok a 1.5 tonnás vashoz.
Az utazás igazi suhanás, halkan lehet beszélgetni 80-nál és 180-nál is.
Ami zavaró lehet a mai magyar utak állapotát figyelembe véve, hogy a széles 225/45r17 kerekek érzékenyek a nyomvályúkra, sokszor kapaszkodni kell a kormányba, ami egyébként direkt jelzéseket ad és kényelmesen tekerhető.
Sokak szerint lehetne kisebb átmérőjű, szerintem nem zavaró.
Összefoglalva igazi utazóautó,lételeme a nagyobb távolságok kényelmes és biztonságos absolválása.
Egyetlen zavaró számomra, hogy feketemetál és ebből adódóan roppant kényes,ellenben mosás után feltünően jól néz ki a gyári fényéből adódóan.
A Hi-Fi jól szól, bár nem kimagasló.
Hibáról még nem tudok beszámolni, mert a kötelező olajcserén kívül még nem kellett szervízbe mennem.
- két hátsó szilent csere, jobb első helyzetjelző égő csere.
Rácz Mobil Saab Budapest
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2006 |