Autók » Rover » 75 (1999)

75 1.8 121LE

Angol kényelem, japán gyorsaság

Az autót mikor először megláttam, azt hittem egy 20millió forintos autóval állok szemben. Fim felhivsára láttam meg, hogy az autó 2millió300ezer forint. Nem hittem a szememnek. Amint beleültem, azt hittem a mennyországba kerültem. Közben nem. "Csak" egy 75ös roverbe. A Belseje illetve külseje mindent ver, nekem piszkosul tetszik. Szebb sokkal, mint egy 20-30 millió forintos mercedes vagy BMW...
Az autóban elég sok sportos hajlam van. 1.8-as, 121 lóerős-->9 Másodperc alatt van 100-on, illletve 220-230at megy végsebességre. a fogyasztásától féltem, közben egy kellemes csalódás ért, mert nagyon jól eszik ereje és sulya ellenére. Én már igy utólag nagyon bánom hogy eladtam...
Még egy fontos dolog, hogy ne spóroljunk az üzemanyagokon, vegyök meg a 4-5 forinttal drágábbat, hosszú távon kifizetődő, mert eme angol herceg nem szereti a házikosztot (kisiparos benzinek)

Egyébként nagyon jól ment, az autó hintázott a bukkanókon áthajtva, álomra ringatta az utasokat, szerencsére a sofőrt még nem sikerült...
Nagyon szerettem, hogyha kellett elég rendesen bekeményíthettem vele, és megmutathattam a fiataloknak, mit tud a Roverem. :)

- Gyakorlatilag semmi, a kötelező szervízeken kivül semmit nem kellett rá költenem.
- Ami fogyóeszköz, az a H7-es égő, ami csak a xenonos változatoknál van. Ha mégegyyszer vennék, nem kellene a xenonos. Nálam 6hónapot bírt egy égő.

Pestre a Wallishoz, mindenki panaszkodik, hogy nem talál alkatrészt. Nem egy suzuki kereskedésben kell keresni az alketrészeket, ez a titok kulcsa...

Fenntartási költség (7) Évjárat 1999
Előző autója? A4 Következő autója? BMW 530D-m van, de szeretnék ujra egy Rovert.
Verdikt (7.9/10)

Rover 75 1999