Kihalás félben lévő gyöngyszemek – kár értük
Mikor hozzám került kapásból kicseréltettem az összes szíjat és folyadékot – gondoltam induljon tiszta lappal, legalább kontrolálható lesz. Ezt a műveletet megismételtettem 60.000 km múlva is. 1.6-os Honda motornak köszönhetően okoztam nagy riadalmat néhány lámpánál. Autópályán izmoskodó suttyó is kérdezett már – Te figyú, ez miért megy így! Az előző Roveremben (216 Gsi) is ez a Honda motor volt, azt a kasznit is kellemesen rángatta. Ott hátul még dob fék volt ABS nélkül – néha kevésnek bizonyult -, ebben viszont már hátul is tárcsafék van. ABS, SRS, légzsák… Nincs benne ASR, ennek ellenére meglepően jó indulatú kombi. Ez az az autó, miben látszik, hogy amit beleraktak azt nagyon végig gondolták. Pl a kormány: nem találkoztam még ennél kényelmesebb kormánnyal. Észre sem veszi az ember a funkciókat, minden kézre áll és minden elektromos. Nem kell keresi semmit. Feleségemnek van egy Vectra-ja, de ha vezetnem kell, sírva futok vissza az autómhoz.
- Időszakos szervizek ~30-35 E HUF
- Fékbetétek 8-10 E HUF, ez nálam sokszor kellett
- Szélvédőcserék ~35 E HUF /db – első szélvédő
- Gyertyák, stb.
- Igazából így leírva világosodtam meg, hogy nagyon egybe van a vas és meghálálja a gondoskodást, nem jut eszembe konkrét meghibásodás!
- DE, ~120.000 km-nél kezdett jelentkezni némi olajfogyás - nem számottevő.
Mivel nincs már kimondott Rover szerviz, csak próbálkoztam. Nekem egy ajkai kicsi szerviz lett a favorit a távolság ellenére is (Bp-Ajka). Kifejezettem szeretik a Rovereket, ezt monda a mester: „Szeretem szerelni ezt a gépet, ötletes, jó konstrukció. Jó párosítás a Honda motor és a Rover belső!” Szerintem is!
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | 216 Gsi | Következő autója? | Rover 45 vagy 75 |