Izabella, az Angol. azaz Rover FoRover
Az autot 2008ban vettem e-bayon, 600 fontert csuszo kuplungal, de aranyag jo allapotban, csak a sokasos angol auto hibai voltak. Rozsgasodott a hatso kereknel, 4 fele gumi volt rajta (nincs ra jogszabalyuk) es fele izzo nem egett. Igy hat megvettem. Elso jobb kormanyos kocsi az eletemben...lesz meg par :) Gyorsan hozza szoktam. Az autot rogton eszre vettem hogy kozel 140 LE. elegge jol mentem 130 merfold-per-orat siman vitte (olyaqnkor mar elegge iszakos) de 80 mph-ra 7 literre kilehet hozni...de 90 (4000es fordulat felett) hatvanyozodik a fogyasztas, ami a rovid angol valtonak tudhato be (autopalyan 70 /112/ a megengedett igy 70nel forog sok auto 3000et)
Az autorol sok erdekesseg nincs egy Regebbi Honda Civic atirat, a motorja Honda Accord atirat, de elegge angolos. Sok benne a kenyelmi extra (klima, riaszto, kozponti zar, diszkuszob, abs, esp, kormanyrol vezerelheto radio stb.) A rugozasa jonak mondato (minha angalokon hajtenek keresztul...) az ules tomese is kelyelmes, a kormay fogasa jo, jol beallithato a vezeteshez. Klima nem tudom hogy mukodik, nem volt alkalmam kiprobalni, mivel nincs angliaban kanikula sosem :´(
Motorja jo, de kicsit megbizhatatlan, cserebe nagyon jo az alkateresz ellatas, a kopoalkatreszek gyorsabban kopnak mint az atlagabb kocsikban, gyarkori a szerviz. Szervizelese egyszeri mert az egyik leggyakoribb modell angliaban. Eleg eros is...elozhez tokeletes, 137 paci 16 szepep DOHC motor, autopalyahoz idealis... UK...MO atlag 140-160 8.5-10 literrel. Lampanal sok autot ott hagy, foleg mert az angolok lassan vezetnek...ez miatt sok is az idegeskedes, jellemzoen nem hasznaljak az indexeket, igy kellenek a fekek es az ABS is...szerencsere 4 tarcsa van alatta.
Az esos idot meg Unirolayal Rainsport 2-es gumikkal egyensulyoztam...ritkabb is a feluszas, midnekinek ajanlom, megmentette az eletem, sok angol a simara kopott gumikkal kereszbe alt elottem es csak ugyes manoverezessel sikerul megusznom elve.
Rovid szo a Roman bank Garagerol.
Megbizgatalan csoves dolgozik benne, nem is ert semmihez. Fekcsovet cserelt es rosz zarocsavart hasznalt igy manchesterbe menet elfolyt a fekolajam...az ebersegem, es a tudas hogy hogyan kell megalitani ilyenkor mentett meg minket 140nel. A hegesztes amit muvelt, hogy atmenjen a vizsgan, meg valami szanalmas, elathatarlanna tette a kocsimat...a fel baloldala a hotol felholyagosodott, es mar rozsdas is...de tagad.
Osszegesszegeben egy szeretheto auto, es aki szereti annak meg is halalja.
p.s.: az arat azett nem erte meg mert 1500 fontot buktam biztositassal (dragara jott ki eves 4800 font es a lemodasa ennek volt 700 font meg kifizettem 800at elolegbe, es a masik meg 1300 lett igy jon ki a 1500 font bukas)
- -Kuplung £350
- -Fek(hatso) £50
- -120.000es szerviz (elso fek, huto cso, szijjak, klima, kapcsolok, izzok, olaj) kb £300
- -2009es vizsga (hegesztes, fekcsovek, olaj) £210
- -kerekek £200
- -sok egyeb aposag kb £200
Roman Bank garage Skegness
lassu, draga, megbizthatlan, majdnem megoltek (fekhibat okoztak)
KwikFit Skegness
Gyorsak, megbizhatokak, draga oraber (£40/h)
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | 760 GLI | Következő autója? | Renalult Grand Espace 2.2 dci (2002) |
Verdikt | (6.5/10) |