Zajos, lomha. Soha többet
Nos, a vasat 2004 októberében vettem a Baumgartner használttelepr?l az M7-nél. Úgy kerestem autót, hogy lehet?leg üvegtet?s, kicsi, kis fogyasztással stb... El?z?leg egy Fiat Bravom volt, ment mint az állat, de 10 körül fogyasztott. 1.6 16v. Mivel állandóan leállt, sehol sem tudták(vagy akarták) megjavítani, így eladtuk. Szóval óriási reményekkel megvettem a 2002 évjáratú 1.2 16v Helios kivitel? Twingót. BÁR NE TETTEM VOLNA!!! Már a megvétel sem volt egyszer?, mivel nem találták az el?z? tulajt, aki megbízta ?ket az eladással. Lízinges volt a kocsi, így id?be tellt mire kiszedték a banktól a törzskönyvet. Szóval már az átvétel sem volt egyszer?. Még az átadás helyén kiszúrtam egy feliratot a falon, miszerint 1 ÉV gari van a használt kocsikra is. Kezdtem megnyugodni, mondván, ha ráfázom, van hol reklamálni. Eleinte úgy imádtam, hogy azt mondtam, legyen bármennyi pénzem, én csak Twingoval fogok járni. Ez így ment majdnem 4 hónapig. Akkor egyszer csak leállt egy lámpánál!! Puff!? Mi volt ez??? Újraindítás, pöcc-röff, járt-kelt a kocsi, mígnem ugyan azt kezdte csinálni mint anno a Fiatom. Na baba, mondom, ugyan ott vagyok, mint voltam, csak lényegesebb kisebb teljesítménnyel. Na ekkor visszamentem a Baumgartnerhez, mondván, itt a kocsi, leáll, úgyhogy talán -mivel er?sen benne volt az 1 év garanciális id?ben- meg kéne javítaniuk. Nem. Tessék???? El?rángatom azt a pasit aki eladta nekem a kocsit, szóvá teszem, hogy 1 év gari, erre közli -MOST FIGYELJETEK!!- hogy az régen volt, már nincs. Mondom akkor mi a f__ért van kint még mindíg? Azt mondja: kinn maradt!! Na, mondom ez így nem pálya, azonnal valami illetékest ide, mert gáz lesz. Embert telefonon elértem, mondja, hogy max. valami árkedvezményt ad. Sugallom, hogy ez pettyet messze van a garanciális javítástól. Szó szót követett, miel?tt személyeskedésbe torkollt volna a helyzet, közölte, hogy úgyis buktam az egészet, mert nem ?k adták el a kocsit, hanem bizományos értékesítés során került hozzám!! Keressem a régi tulajt, ha akarom. Úgy jöttem el, hogy egy teljes idegösszeroppanás határán álltam. A baumgartneres fiúkák meg szépen vigyorogtak. Azóta nem mentem még a környékükre sem. Végül Solymáron oldódott meg a sztori, valami FHP és egyéb jeladók cseréjével, 35e Ft.-ból. El?tte Budakalászi Renaultban mindenképp a mittudomén melyik jeladót akarták cserélni 65e Ft irányárban. Mondanom sem kell, mikor kérdeztem a munkafelvev?t, hogy ha mégsem ez a gond, visszaad e valamennyit a léb?l, csak röhögött. Na innen is füstölg? gumikkal távoztam. Utána futottam bele egy Solymári szerel?be, aki a fent említett összegért kipofozta a kocsit. Már nem áll le, viszont a futóm? oly mértékben hulladék, hogy az elmondani nem lehet. Állandóan valamit cserélni kell. Legutóbb a kutyacsontnak becézett alkatrészt kellet újra cserélni, el?tte a kerékagy-csapágy jutott erre a sorsra. Közben a hengerfej alól ömlik az olaj.... A teli üveg tet?, ami miatt megvettem, nyáron irdatlanul meleg, télen meg 1 perc alatt kih?l t?le a kocsi. Ezen kívül úgy zörög, hogy az leírhatatlan. Ez amúgy a kocsi MINDEN RÉSZÉRE IGAZ!!! Szóval irgalmatlanul csalódtam mind a márkában, mind a szervízeiben. SOHA TÖBBET RENAULT-OT!
Az összes szakszervíz meg elmehet....
- Futóm? elöl, fékek, alapjárat, h?t?ventillátor csapágya, kuplung, folyik az olaj...Nyikorog minden: rendszám, tet?ablak, zörög, csörög minden. Iszonyú idegesít?
Renault Baumgartner (majd mesélek), Renault Budakalász (1x voltam, soha többet)
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Fiat BRAVO 1.6 sx 16v | Következő autója? | Még egy kis autót SOHA!! BMW 740 iL :))) |
Verdikt | (1.8/10) |