Praktikus szeret?
Szerette a család, második autóként használtuk, újonnan vettük, 5 évig volt nálunk. Eredetileg Seicentot akartunk, de a próbaút és a praktikuma meggy?zött. Szerintem a Yaris után a legpraktikusabb kisautó. Amúgy ebben sokkal el?bb volt a hátsóülés-tologatás, mint a japánban. Kénxelmes, lágy rugózás, billegésre hajlamos, nem egy kanyar-szlalomkirály autó, de nem is arra való. Anyukáknak, n?knek ideális városi vagy bevásárlóautó. A beltérr?l annyit, hogy 4 üléses, 4 személyes ezáltal, a tologatható hátsó üléseknek köszönhet?en hatalmas hátsó lábteret hozhatunk létre, ahol akár keresztbe tett lábbal is ülhettem volna a 188cm-mel. Hangulatos a beltér. minden m?anyag kopogósan kemény, könnyen tisztántartható, az ülés magassága fix, ahogy sajna a kormány is semmilyen irányban nem állítható, nagyon lapos szögben áll, elég ifás feelinget eredményez. Szinte be kellett tolnom az ülést a kormány alá, hogy tekerni tudjam rendesen. A kárpitik szépek, az ülések m?b?r háta elég igénytelen. A kapcsolók könnyen elérhet?k, minden egyértelm?, aranyos a vészjelz?-gomba. A kidolgozás elég közepes. Az 1200es 8 szelepes motor ereje városban elegend?, autópályán nem ajánlott, 110 fölött a menetzaj elég tolakodó, meg a motor se húz akkor már ahogy szeretnénk. 60 paci hiába, 4 személyt már megérezte. A kormányzás szervo nélkül kicsit nehézkes. A formát mindenki ítálje meg maga, családom hölgytagjainak tetszett, nekem nem, malacautónak tartottam, de aztán megbékéltem vele ahogy megmutatta praktikumait. Megbíható kisautó, mindenkinek ajánlani tudom, aki kisautót keres, f?leg a 16 szelepes verzó a nyer? választás. Ja, a szervokormány kötelez?.
- 52000 km-nél a központi zár döglött be, de teljesen, immobilizert ki kellett kódoltatni, nehéz, macerás munka volt, 1 hétig állt az autó, nem lehetett elindítani, 2 évesen kiégett az index-visszajelz? a m?szerfalon. Amúgy nagyon megbízható volt a mi példányunk. A kötelez? szervízekre kellett csak hordani.
Renault Császár Keszthely
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |