Pimpike
Egy volt barátnőm nevezte el Pimpikének és azóta rajtamaradt. Az autó szerintem nagyon jó, keveset fogyaszt (4,9 - 6,5, országút - város télen), amilyen kicsi kívül, olyan nagy belül, elég jól megy. 0-100-ra 11,7-et írnak a gyáriak, és ezt az értéket hozza is :). Viszont a végsebességet elégé elnézték, két személlyel megpakolva 196-ot mentem vele, bár tény hogy ebben volt egy kis lejtő is, de síkon viszi a 187-et.
Nem mondom, hogy tökéletes autó, mert neki is vannak hibái, de ahogy olvastam a különböző típusok népítéleteit, nincs sok „tökéletes” autó.
Eddig gyakorlatilag csak a stabilizátor rudat kellett cserélni, mert a kiváló magyarországi utak tönkreteszik. Ezen kívül volt egy másik probléma is, amit nem neveznék hibának, mert olyan alkatrészt cseréltek benne, amit egyébként is megtettek volna a kötelező szervizen, de a történet szerintem elég vicces és jól tükrözi a márkaszervizek pofátlanságát és hozzánemértését.
Kb. 55ezer lehetett az autóban, amikor alapjáraton mintha kihagyott volna a gyújtás, mert picit rángatott, de nem csináltam belőle ügyet, használtam tovább. Aztán később, már menet közben is jelentkezett a hiba, ekkor már kezdett idegesíteni és elvittem a Renault Ház-ba. Ott azt mondták, hogy valószínűleg farsot szív a motor és ki kell cserélni az „összes” tömítést a szívócsonk és a légszűrő között, ami nekem kb. 50 ezerbe fog kerülni.
Ez azonnal badarságnak tűnt és elvittem egy injektoros emberkéhez, akinek előadtam, amit a márkaszervizben mondtak. Ő végignézett mindent és azt mondta, hogy farsot biztosan nem szív, de nem tudja mi a baja, szerinte valamilyen mechanikai hibája van. Na ezt sem hittem el!
Egyik ismerősöm ajánlott egy srácot, aki a Baumgartnernél dolgozik, beszéljek vele. El is vittem és a srác egyik kollégája kezdte el vizsgálni a gépsárkányt. Persze neki is elmondtam az eddigi történetet és ekkor már én is ott voltam a vizsgálat alatt. Rádugta a hibakódkiolvasó-computergépet és az egyik hengerben égéskimaradást jelzett. Aztán tovább vizsgálódott, de semmi hibát nem talált. Egy fél óra után felvetette, hogy mi lenne, ha gyertyát cserélnénk. Bármilyen hihetetlen ez az apró gyertya csere meg is oldotta a problémát. Azt hozzá kell tennem, hogy a gyertya csere meg a computeres vizsgálat együttesen 20 ezerbe került. Szerintem ez azért sok egy picikét, de lehet, hogy csak én gondolom így.
Azóta nem volt gond, meg előtte sem, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, jó kis gép csak a márkaszervizeket felejtse el mindenki!
- Stabilizátor rúd
Renault Ház (hozzánemértés és lehúzás jellemző náluk)
Baumgartner (egy pict talán jobban felkészültek, de ők is drágák)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Swift | Következő autója? | Subaru Imreza |