Megbízható hatalmas kisautó
Az els? olyan autóm volt, amit nagyon kedveltem amíg a tulajdonomnak mondhattam. A mai napig is meglenne, ha nem találkoztam volna egy Honda Jazz-al.(de ez egy másik történet) Mindig fenntartásaim voltak a francia autókkal kapcsolatban(más francia autót nem is vásárolnék), de egy próbaút után nagyon megtetszett. Az autó teljesen alkalmas hosszabb utakra is, 2 f? részére. A minap jártunk végig egy Erdélyi körutat, teljesen megbízhatónak, és kényelmesnek bizonyult. A fogyasztása: város: 6.5 liter/100km
országúton: 4.2-4.8 (90-es tempóval)
országúton: 5.2-6.7 (110-140-es tempóval)
(klimával) országúton: 5.8-6.8 (110-140-es tempóval)
vegyes: 5.8 l.
A twingo elött egy suzuki vagon r plusszom volt, az az autó egy "agyhalál" volt a kis renaulthoz képest.
Szerény véleményem szerint, a legjobb vételnek t?nik, a kisautó piac hatalmas palettáján. Ár-érték arányban is kifogásolhatatlanul megfelel? választás.
Aki twingot szeretne vásárolni feltétlenül az er?sebb motorral felszerelt verziót válassza, sokkal dinamikusabb, és karcsúbb a fogyasztása.
A beltér varázslatosan nagy és kényelmes.
Negatívumok:
-nagyon könnyen karcolódik a metálfényezés(átlagosnál jobban)
-a m?anyag elemek kisautósan kopogósak és zörgésre hajlamosak(de ez elnézhet? egy francia autónak)
-nagy melegben városi üzem közben a klimatizáló berendezés nagyon sokat elvesz a motor teljesítményéb?l, és ilyenkor a fogyasztás is jelent?sen megn?.
- a gyengébbik motorral lomha az autó
- a kormány furcsa szögben áll, és nem változtatható a helyzete
- a digitális kijez? nem a legjobb, f?leg ha hátulról t?z rá a napfény(ilyenkor olvashatatlan)
Ezeket az apró kis hibákat leszámítva, ilyen temperamentumos, kisfogyasztású autót ennyiért nem lehet találni a piacon!!!
- bal els? ködfényszóró 14500.- huf (ez az alkatrész sem romlott el, hanem egy özzel való találkozás eredménye)
Renault Meszlényi, Békéscsaba
Fejes autóház, Hódmez?vásárhely