Autók » Renault » Twingo (1993-2006)

Twingo 1.2 8v

Megbízható, de nem hibátlan munkatárs

Remek jármű, de igazán.
Bár amit ember csinál az tökéletes nem lehet...
A kinyomócsapágy valószínűleg már megvételkor hibás volt. Télen iszonyatos nyikorgó hang hallatszott a tengelykapcsoló pedál felengedett állapotában,
Szervíz 1 válasza erre ez volt: Típushiba.
Szervíz 2: Megcsinálta.
Hibának írható le számomra hogy télen párásodik az első szélvédő, hiába állítom ablakra a fűtést. A szemem ég ki így is, ha elzárom a szembe irányuló réseket, furi hangja lesz a szellőző motornak, persze ez is típushiba Sz.1 szerint.
Nyáron 35-40°C-os melegben csörgés hallatszik a motortérbő, a sebességváltóból, meg úgy hát... mindenhonnan... Szervíz 1 nem ér rá megnézni, Szervíz 2 szerint típushiba. Állítólag az Olaj állaga ilyen nagy melegben nem olyan mint kéne lennie. Sebaj.
Alapjába véve 3 év alatt semmi bajom nem volt vele, hosszabb távon kicsit kényelmetlen, de én kb max 50-60 Km-t megyek vele egy nap. átlagban max 10-et. Vezetni nagyon kényelmes, kényelmetleg inkább az utasok számára, de az ritkán vagyok úgyhogy az nem érdekel, fogyasztásban átlagban 4-4,5 literre jövök ki, de 90-100 Km/h-nál gyorsabban nem nagyon megyek vele, útfekvése kiváló. Pakolhatósága tökéletes. Persze teherautónak nem nevezném, és a pakolhatóságot sem úgy értem hogy csak a csomagtartója... hanem úgy értem ledöntött ülésekkel. Szórólap terjesztésre/szállításra használom.
Röviden számomra az autó egy tökéletes munkatárs. Akinek vannak ugyan hibái de alapjában véve jól végzi a dolgát és eddig megbízhattam benne.

- Kinyomócsapágy

Vác, Tamás Autó Kft. Itt lett véve!

Balassagyarmat, Nyéki Autóház

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Transporter Következő autója? Renault Twingo (2007)
Verdikt (6.8/10)

Renault Twingo 1993 (2005 - 2006)