Autók » Renault » Twingo (1993-2006)

Twingo 1.2

Már akkor zoom-zoom volt, mikor még zoom-zoom sem

Pocket Rocket. De tényleg. 150-160-at simán tartja, de gravitációs turbóval (lejt?) a legnagyobb mért sebesség 186(!!!!) km/h volt. Igaz a fék úgy 130-ig létezik az autón, utána prediktíven kell száguldozni.
Két embernek tökéletes furikázni. Francia, tehát kényelmes és aki csak beleült hihetetlen nagynak érezte a teret. Ez így is van. Jó formájú ülések, jó kitekintés, bár az A oszlop néha vicces helyzeteket tud kitakarni (egyszer ezért majdnem kamion alatt végeze ez a mókás kis fürge béka). Egyszer? mint a faék. A váltó pontos, a kormány jó fogású és kicsi fordulókörét nagyon pontosan irányítja. A csomagtérben van egy kapu az 5. dimenzióba ezért elképeszt? mutatványokat tud. (Egyszer az üléseket lehajtva hazavittem vele egy 230 cm magas bordásfalat, összeszerelt állapotban... ezt csinálja utána egy Merci!) A fékek, hmm, semmi extra. Nem esik le t?le az ember álla, de ha kell még dolgozni is tudnak. A Twingo 0-50/60 km/h verhetetlen. Megy mint a golyó és egy élmény vele autókázni. Inkább városba jó szerintem, de nagyobb távon sem hagyott minket cserben soha, pedig ez még az els? szériás, mókusvakító extrák nélküli változat volt.
Mivel francia, ezért agyatlan megoldás nélkül ez sem úszta meg. A duda a bajuszkapcsolóban van, amit tengely irányban kell benyomni. (Ezért nem szabad füvet szívni miel?tt az ember elmegy egy design megbeszélésre a Renault gyárban....) Szerettem a kocsit, bár a szervízelése horror volt. Nagyon drága gyári alkatrészei vannak, bár kés?bb utángyártottból is ugyanazt/vagy jobbat kaptam.
Jó kis kocsi ez. Nem is értem miért nem lett bel?le olyan mozgalom mint a kacsából vagy a bogárból. Békaként ez is kiérdemelné, hiszen még több mint tíz év múltán sem avult a formája és még mindíg barátságosan néz ki.
Els? kocsid lenne, vagy városi lóti-futi? Vedd meg! Szeretni fogod!

- Lambda szonda
- lengéscsillapító
- elosztó
- tört el?l, tört oldalt és tört hátul... minden ami ezzel jár

Renault Baumgartner

Francia autók szervíze - Szlovák út

Fenntartási költség (4) Évjárat 1993
Előző autója? - Következő autója? Toyota Avensis
Verdikt (5.7/10)

Renault Twingo 1993 (2005 - 2006)