Kis kék rakéta
Pozitívumok:
-A kocsi néha túlmotorizáltnak t?nt, nagyon jól gyorsult városban, a motorhang miatt gyorsabbnak t?nt, mint amilyen.
- Bár tényleg gyors volt, 3 személlyel mutatott az óra 186-ot is egyenes úton. ( a valóságban 168 a vége)
- jól variálható volt az utastere.
- a család 2 db Peugeot 206-osa után felüdülés volt ennek a váltója. Kifejezettem pontos, jól kapcsolható. Kicsit remegett gázadásra, de ez belefér.
- A klímája er?s volt, képes volt az összes nedvességet "kiszivattyúzni" az utastérb?l.
- városban is eljártam vele 6,5 literb?l, országúton 110-el 4,7 volt a fogyasztás.
- Olcsó KGFB
Negatívumok:
- A vezet?ülés olyan magasan volt, hogy kiegyenesedve a 176 centim majdnem elérte a plafont. Nehéz volt pl. kihajolni az ablakon, mert az ajtóba vertem a fejem.
- a motor zaja 120 km/h fölött bántóan nagy volt. Sajnos ez volt az elég jó gyorsulás ára.
- a CD-s rádió olyan meredek szögben volt beleépítve, hogy a feszes futóm?vel karöltve BP-en 2 percenként ugrott egyet a CD. (ugyanez a fejegység egy Feliciában soha nem ugrott)
- a futóm? villamossíneken pl. keresztbe akkorát dobbant, hogy az ijeszt? volt.
- az ülés elég kényelmetlen volt hosszútávon. Sajnos a Twingo I-ben még felhajtható volt az ül?lapja a vezet?ülésnek, így hátra sokkal könnyebb volt beszálni. Itt folyton szentségeltek az utasaim.
- a csomagtartó nehezen záródott sokszor.
- a klíma elinduláskor nehéz volt több személlyel.
- Nagyon kelend? a tolvajok körében. Feltöreték 1 hetesen és 2 hónaposan is. Egyszer megjelölték a kerekét, lehet, hogy kiszemelte valaki.
- Nagy értékvesztés, alig több mint másfél évesen 19000 km-el 1,7 M-ért adtam el, és 2,3-ért vettem:(
- Szerencsére el nem romlott rajta semmi. Ez a második Twingo, a régir?l már írtam egy kicsit lesúlytó véleményt. Ez jól szuperált, de:
- - új korától nagyokat nyekkent úthibákon a hátsó futóm?nél , mutattam a szervízmesternek, ? nem hallott hibát.
- - a gyári kulcs napi 2-3 kinyitás bezárással számolva 1 év után már alig nyitotta a bedugózott ajtót. (be is szartam, hogy nem jutok be a kocsiba)
- - Új korától kezdve, néha lefulladt alapjáraton beindítás után, néha ingadozott az alapjárata (meleg id?ben volt f?leg)
- - elég drága alkatrészek: olajsz?r? 2200 (gyári, utángyártottat nem találtam), légsz?r? 2500 körül, olaj 5 W 40-es minimum 9000 Ft.
Renault Budakalász. Szervízbe ugyan nem vittem, de nagyon felbosszantott, hogy 2003. február 26-án vettem át a kocsim, és nem szóltak, hogy március 1-t?l már 2 év lett volna a garancia. (aladáskor jobb árat kérhettem volna, ha még van 2-3 hónap gari)
Szintén nem szóltak arról, hogy a megrendelés után 2 nappal lehetett volna Oasis limitált szériát kapni, ugyanannyiért.
Kis m?helyek, ahol olajat cseréltem.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Megbízhatóság | (7) | Vezetett km | 19000 |