Autók » Renault » Twingo (1993-2006)

Twingo 1.2 16v

Béka-de a csúnya varangyos fajta

Nemrégiben úgy döntöttünk a barátnőmmel,nézünk valami csinos kis autót,árban megfelelőt,közel egymillióért.Sokáig tanakodtunk,aztán megtaláltuk őt,egy kereskedésben,gyönyörű állapotban,jó érték-arányban.Már ott kezdődtek a problémák.Elvittük egy próbakörre,ahol azt tapasztaltuk,hogy alapjáraton be-be villan a töltéslámpa,fordulaton pedig eltünik-szénkefe persze.Az eladó vállalta a javitást-ez volt a minimum.Kézhez kaptuk.Jöttek a gondok.Hungária körút,30 fok,fellfort hűtőviz,a ventillátor úgy döntött nem indul be,vártunk és picivel később el tudtunk indulni,a mentszél segitett-szerencsére megúsztuk hengerfej repedés nélkül.Fejvakarás.Egy ismerős,hétvége miatt annyit tudott tenni,hogy direktre kötötte.Indulás valamerre:gépháztető kinyit,saru összedug,megérkezés valahol motorháztető nyit,saru szét.Rendben.Hőmérséklet jeladó.Megvesz.Berak.Ventillátor még mindig szabadságon.Még közelebbi ismerős rájött,hogy test probléma lesz-az előtét ellenállásnál,de ehhez teljesen szét kell szedni mindent,mert nem lehet tudni éppen merre szakadt a vezeték.Megoldva.Belsőtér világitás semmi,a kapcsolója agyonnyomorgatva,siker,már ez is működik.Kacattartó,gázadásra kinyilik,fékezésre is,még jó,hogy a kuplung kinyomására nem történik semmi vele.Venni nem lehet,még bontóban sem-ragasztó megoldotta-persze,apró hiba,de borzalmasan idegesiti az embert,ha 5-6 másodpercenként kell visszataszigálni.Kipufogó.Minden rendben volt.2 hétig.Teljesen elcsavarodott,akkor zörgést adva a kasztninak,hogy azt hittük mindjárt szétesik.Borzalom.Megoldva.Röviden ennyi,nagyon remélem,hogy sikerül túladni rajta és gondolom mint általában ilyenkor lenni szokott,problémamentes lesz.A motorral nincs probléma,sem a kényelemmel,bár hátul nem ültem és nem csináltam egyebet sem,de ez édeskevés a a bizalomhoz.A visszajelzőkről már nem is beszéltem,ha úgy volt kedve akkor világitott a légzsáklámpa,a bizonságiöv figyelmeztető,de ezek már csak viccesek,ülés alá nyúlva és megbirizgálva a stekkert megoldódik a probléma.Asszem ennyi.De ha nagyon agyalnék biztos eszembe jutna jónéhány dolog,de semmi kedvem,elég ebből az autóból épp ennyi.És már csak a szlogen maradt hátra:Emlékezz,mikor azt mondtad,a Renault nem neked való.Emlékezem...

- Hűtőventillátor,kipufogó,kacattartó,belsővilágitás,akkumulátor

Ismerős

Fenntartási költség (3) Évjárat 2003
Előző autója? Punto II. Következő autója? ????
Verdikt (3.9/10)

Renault Twingo 1993 (2005 - 2006)