Banánzöld gömbvillám
Mindig is Twingot szerettem volna(1993 óta,bár akkor még csak 6 éves voltam:-)),mivel az Anyukámnak van egy 93-as ,,példánya",amiben lassan 140e km lesz és eddig semmi olyan ,,franciásat" nem csinált(leszámítva kopó alkatrészek),ezért még határozottabban akartam én is egy Twinit.Miután erről a páromat és apukámat is meggyőztem,kezdődhetett rá a lóvégyűjtés,tekintve,hogy mind2en(én és a párom) fősulira járunk,albérletben élünk,de amellett persze dolgozunk,mi sem a fáról szedjük a pénzt:-(.Szal mikor összejött a kezdőrészlet,nekiálltunk keresni.Hamar megtaláltuk későbbi kis autónkat,aki egy 99-es ,banánzöld,60 lovas,pack felszereltségű gépsárkány volt,kevés km-rel,890e-ért,egy Nissan kereskedésben.Azt egy picit sajnálom,hogy csak 60le,mivel így előzéskor kicsit kevés a tartalék,értsd,gyenge a motor,de ehhez már anyukám twingojánál hozzászoktam,pakolni kell neki a fokozatokat oda-vissza,ha az ember lendületet akar venni.Így is viszi a 160-at,2 utassal ,kutyával és pár csomaggal.Kanyarban instabil,de melyik autó nem az, 1 tonna alatt?Összességében nem csalódtunk,szeretjük,mert megbízható és amolyan ,,kis családi egyterű",az ülések brilliáns variálhatóságának köszönhetően.Vittünk vele 250literes hütőt,icipicit lógótt csak ki.Hátrahúzott hátsó ülésekkel királyi nagyságú ülőhelyet biztosít a hátul ülőknek,talán ezzel kárpótolva őket,a kisé kemény hátsó rugózásért.Fogyasztásra nincs panaszunk,legjobb 5,3 volt,nagyrészt országúti 90-es tempó és egy kevés városi autókázás után.Eddig a legrosszabb 6,1l volt,de akkor sok városi használat és kb 140-es városon kívüli átlaggal.
- Mivel nem olyan régen van nálunk(április óta),ezért csak a szokásosakat cseréltük rajta:olaj,szűrők.Lassan esedékessé válik a fék- ill.jobb első csapágy is.
Mivel a családban 4 renault van,köztük még egy twingo,ezért apukám szerelgette.Komolyabb szereléseket az apósom csinálja majd,mivel ő autószerelő
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Majd 100 év múlva még egy twingo |