Amilyen kicsi, olyan nagy
Friss jogsival vettem kezdő autó gyanánt. Bár jócskán futtot korábban, nagyon egyben volt az autó. Ami hihetetlenül tetszett benne, hogy, bár ez még a régebbi, 60 lovas motorral vágtatott, a kategóriáját tekintve nagyon pörgős volt, és pályán zokszó nélkül tartotta a 160-at. Ezen kívül szenzációs a belső helykínálat. 4 90kg-os ember kényelmesen elfér benne. Jópár autóban ültem már, de állíthatom, a helykínálata vetekszik egy egyterővel (leszámítva a fejteret). Ez persze a csomagtartó rovására megy, de az osztottan dönthető, valamint hosszában csúsztatható üléstámláknak köszönhetően lényegesen növelhető. Szerviztapasztalataim szinte nincsenek. A kötelező szervizeket leszámítva (nem túl költséges) csak a fentebb említett problémákat kellett orvosolni, de egyik sem volt vészes. A fogyasztása talán az egyetlen, amivel nem voltam teljesen kibékülve, városi használatban 6,8 és 7,2 között evett, ami egy kicsit sok ebben a kategóriában.
Összeségében ajánlhatom mindenkinek, a formája talán még bő 10 év távlatából sem tűnik elavultnak...édes, bohókás kisautó. Azt gondolom, ha most kéne választanom, ismét ez lenne az első autóm.
- Kuplungtárcsa, jobb első rugó törés, hátsó fékerő szabályzó
Szőlősi és Tsa. Bt.
1046. Budapest Leiningen Károly u.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Renault Megane 1,6 |