A Twingózás életérzés, egy vidám metropolitán hangulat
Két japán autó után ez volt az elsô európai autóm és igazat kell adnom annak, aki szerint csak az európai autó igazán autó. Valljuk be: a francia autók nem megbízhatóak. Viszont a vezetési élmény, az autó hangulata kompenzál! Az autómat vezetve folyton azon kaptam magam, hogy mosolygok - a banánzöld kezelôszervek és világos beltér hatalmába keríti az embert.
Mindenki, de tényleg mindenki, akit vittem a kocsival, nem gyôzött csodálkozni, hogy belül mennyire hihetetlenül nagy a tér. Költözéskor beletettem egy felnôtt biciklit, anélkül, hogy az elsô kerekét leszereltem volna! (A szüleim Opel Zafirájába pár centi hiányzott, de nem fért be a bicaj!)
A világos mûanyagok miatt nem forrósodik fel a beltér, klíma ebbe a kocsiba nem kell, fôleg ha a panorámatetôs kivitelt vesszük. Az egész autót körülveszi a fekete mûanyag koptatócsík, ami a városban nagyon praktikussá teszi - egy parkolási balesetbôl nincs baj. (Egy VW Lupo-nál egy parkolási malôrnél 50 ezer Ft ugrik.)
Ami elromolhat, az el is romlik - a autó megbízhatósága elég rossz. Aki Twingo-t vesz, értsen egy kicsit az autóelektronikához, mert a kocsiban minden elektromos vagy digitális és néha tényleg csak a biztosítékot kell kicserélni a kormány mögött.
A 60 lóerô dinamikusan hajtja a kasznit, a V-max 177 km/h volt az M7-esen Székesfehérvár felé, a reális utazósebesség 120-130, az átlagfogyasztás 5.8-6.6 L/100 km.
A Twingozás egy életérzés, egy mediterrán-metropolitán hangulat, egy vidám vezetési élmény. Akinek ez a fontos, az teljesen bele fog szeretni a Twingoba. Aki számára a megbízhatóság a fontos, válasszon egy unalmasabb autót.
- Vezetôülés dönthetôsége, dordásszíjszakadás, rádiós magnó folyton kódot kért, kilazult a naproló, sebességmérô óra, benzinszintjelzô, duda elromlott, zörgô motorháztetô, hátsó ülés alatti mûanyag borítás feljött, csöpögô váltóolaj, az indításgátló ok nélkül letiltja az indítást.
Renault Ugrics és Szabó, 8-as út Székesfehérvár: számla nélkül olcsón dolgoznak. Példa: ujjnyi fényezési hiba eltávolítása számlával 40 ezer, számla nélkül 10 ezer Ft.
Renault Budakalász: csak számlával dolgoznak, de korrektül és van szerzôdésük a komolyabb biztosítókkal.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1999 |
Megbízhatóság | (3) | Vezetett km | 20000 |