Autók » Renault » Twingo (1993-2006)

Twingo 1,2

A szervizesek mumusa

Szerettem, szeretem, mert az igénytelenségéhez képest (értsd: szervízre nem igényes) eszméletlenül megtérülő befektetés. Mindenhová el lehet vele jutni és még kényelmes is. Valami oltári módon lehet tuningolni, ha valaki erre vágyik. Szerintem mindenkinek megfelelően univerzális.

- A fékbetét néha elkopik, úgy 4 évente, a féktárcsát hasonló módon kb, 6 évente kell cserélni. A vízpumpa kb 9 évet bír csak ki, s ennek elromlása magával vonja a termosztát cseréjét is. A vezérműszíjat sajnos 100.000 km után ki kellett cserélni, de lehet még jó lett volna. Csak 7" széles felni fér bele. Kicsi tankja miatt (40 liter) csak 8-900 km-t lehet vele megtenni. Városban is max annyit fogyaszt, mint városon kívül. Ja igen 4 évente hátsó dobot is kell cserélni. A légszűtő nem is tudom hol van. Olajcsere sajnálatos módon minden évben kell, mint más autóknál is.

Alkatrész beszerzés: Citro-Car Kft. (olcsó, de jó minőségű alkatrészek)

Sajnos az alkatrészekhez képest a munkóradíjak a plafont verdesik (1-szer voltam, ráadásul 3-szor vissza kellett vinni mert nem tudták megcsinálni, tudjátok az idő nagy úr), ezért mindent saját magam javítottam rajta. Egyes alkatrészek csereberélhetők, tehát jók minden eddigi típushoz (nem kell megvenni a drágább ugyanolyan minőségűt).

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Előző autója? 11 TDI Következő autója? Renault Twingo, Land Rover Defender
Verdikt (7.9/10)

Renault Twingo 1993 (2005 - 2006)