A kis kék büntetőgép
Először nem is gondoltam, hogy egy twingót fogok venni. Aztán a kereskedésben megláttam egy türkizkék twingót teljesen színrefújva. Kívülről nem fogott meg igazán, de mikor beleültem, akkor megtetszett. Kékes színű lyuggatott bőrkormány, zöld/narancssárga mintás kárpit, kék színű kapcsolók, fémszínű kilincsek. Ez a Dynamique felszereltség része, szóval tényleg sportos. Szemben más felszereltségü twingók ikarusz busz üléshuzatú, "műanyag", puritán belterével. Járt hozzá két légzsák, távirányítós központi zár, elektromos ablakok/tükrök, kormány mögül vezérelhető cd-s rádió 4 hangszóróval. Nem szervós, de nem is hiányzik. A motor: 1,2 16V 75Le 105Nm. Tökéletesen illik az autóhoz, erősebb motort amúgy sem tolerálna a billegegős, kanyarban -már a városban is- ívről elpattogó, és allulkormányzott futómű. A fék ok. A gyorsulás papíron 11,7mp. BMW 316i 115Le-11,6mp. Erről ennyit! Vmax papíron 168km/h. 130 felett már hangos a motor, igaz sportos. 150-nél 5.-ben padlót nyomva még húz a kocsi. Négyen, enyhe emelkedőn 177-et mentünk, de jött a kanyar, és vissza kellett venni a tempót a futómű miatt...nemhiába 13 éves konstrukció... BMW előnyben:). A kanyarvételt erősen befolyásolja a nem éppen sportos 155/65R14-es kerék! Fogyasztás: 11 literből mentem városban 180 km-t. Mégdöbbentően nagy a beltér a kocsi méretéhez képest, igaz csak négy személyes. A hátsó üléssor tologatható, igy vagy a lábtér lesz nagyobb, vagy a csomagtartó, bár a mérete így sem lesz egy Renault Thalia! Mindent egybevetve a twingo, Dynamique felszereltséggel, bár kívülről nem sugalja, de beltérileg és motorikusan egy igazi kis sportkocsi a kategóriájában.
- Eddig még semmi.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |