Apa, imádom ezt az autót, ebben fel tudok állni!
Egy éve van meg, családi "egyterűnek" vettük. 9 személyes, klíma, ABS, színezett üveg, CD, stb. Rettenetesen megszerettük. Lehet,hogy 1-2 év múlva, ha minden egyszerre készül meghibásodni, akkor megváltozik a véleményem, de most még nagyon tetszik. 2 felnőtt és két gyerek mellé azt mondhatnánk, hogy megtenné egy alsóközépkategóriás verda is, de ha már egy nagyszülő vagy barát is velünk akar jönni akkor már nem. Arról nem is beszélve, hogy a két gyerek, ha mondjuk félrenyel valamit a hátsó ülésen, akkor az első ülésekről szinte lehetetlen elérni őket. Ebben a kisbuszban viszont 3 ülés van egymás mellett egy sorban. Ráadásul nem valami pálcika emberekre méretezett ülés, hanem kényelmes, nagy. A tér tehát tágas, az ülések jól variálhatók, akár ki is lehet őket szedni, a 3.sort fel lehet hajtogatni a 2. sor mögé, stb. Menettulajdonságok is jók, feszes, de nem rázós futómű, tuti kormányzás, 100LE ~ 240 NM motor nagyon szépen dolgozik. Jó kilátás a gépből, jók a tükrök is. Előbb beparkolok ezzel egy szűk helyre, mint egy átlagos kisautóval. A fogyasztása 7.5-8 l között van vegyes(!) használatban. A biztosítása pedig 4000 forinttal kevesebb, mint a VW Golf-unké. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy kevesebbe kerül, mint egy kevésbé jól felszerelet felső kategóriás autó, akkor azt hiszem valóban csak jót lehet mondani róla. Hogy a következő autóm mi lesz, nem tudom. De én már csak "kisbusz" kategóriában gondolkozom, mert ettől tutibb nincs. Ha a márkakereskedésekben kiállítanának egy-két ilyen jellegű autót, többen vásárolnák, az biztos. Sokan azt sem tudják, hogy ilyen létezi, ráadásul elérhető áron, alacsony fenntartási költségekl mellett.
(Az Opel Vivaró néven, a Nissan Primastar néven gyártja. Illetve egy helyen készülnek.)
- Visszapillantó és hátsó szélvédő fűtés relé.
Renault xxx-pest. Lurdy háznál
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |