Öreg harcos
1993 ban vettük újonnan bútoros cégünknek, azóta is szolgál. Sok sofőrje volt már, nem volt kímélve sosem. Ehhez képest a motorjához( Fiat Ducato motoros) és a váltójához nem kelett még hozzányúlni. Alapvetően agyon megbízható, az új izzítógyertyáival -10 fokban is indult simán. Üresen elég dinamikusan halad.Kicsit ugyan eszi már az olajat, de sebaj. A futómúben valami mindíg kotyogott, nyekergett, csere, felújítás ellenére is. Meg kell szokni. 100 as utazót simán megy, bár iszonyú hangos. 80 tól kezd el drasztikusan hangosodni.Egy 6. sebesség jól jönne rá, mert rövid az 5. 700 km után megfájdul benne az ember feje( aki nem fejfájós, annak is). Semmi extra nincs benne, szervókormány nagyon hiányzik. Fogyasztása 8-10 l. Ennél több még nem volt. A gyári kulccsal, ami mindenhez jó volt, már csak a 2 első ajtót lehet nyitni, meg a tolóajtót. Külön van a tanksapkához, hátsó ajtóhoz, a gyújtáskapcsolóhoz (Dacia). A hátsó ajtós történet érdekes volt: Egyszer csak nem tudtam kincsitni. Elvittem a zárashoz otthagytam, megyek vissza érte, kérdezem sikerült-e megycsinálni. Erre azt mondja: A zárnak nem volt semmi baja, csak nem az a kulcs volt való hozzá (hozzáteszem a gyári kulcs, amit előtte 8 évig használtunk ahhoz az ajtóhoz, de ezt nem lehetett neki megmagyarázni, az nem oda valo). Ő csinált hozzá egy másik kulcsot, amivel azóta is tökéletsen működik. Most már egy jó ideje megbízhatóan működik az autó, igaz keveset fut, mert csak a nagy bútorokhoz használjuk, amik nem lapraszerelve érkeznek. A többit kisebb autókkal szállítjuk. 1,5 évvel ezelőtti kasztni felújítás és új fényezés óta egész fiatalosan néz ki.Törve nem volt, csak számtalan horzsolás, és helyenként rozsda díszítette.
- A motort és a váltót kivéve minden ( de tényleg minden: első, hátsó futómű, hűtés, fékek, izzítóelektronika, zárak, kasztni, kuplung stb, de sokat is kapott az élettől)
sok helyre vittem, az utóbbi 2 vel jók voltak a tapasztalataim (magán szerelők)
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1993 |
Előző autója? | Traffic | Következő autója? | VW Caddy |