Thalia, ennyi
Első új autóm. Árához képest jól felszerelt erős (98le) kisautó nagy csomagtartóval. A Renault Délpestnél vettem, kaptam ajándékba szőnyeget bele és ígértek egy 15000km-nél esedékes ingyen átvizsgálást amiért utólag pénzt kértek... Rövidebb vita után a kereskedő akitől vettem (Dornyi Andrea) szemtelenül megkérdezte, hogy azt akarom, hogy ő fizesse ki helyettem?... Több e-mailváltás után (cc:RH) végül sikerült behajtanom ígéretüket. Ezen kívül egyszer jártam náluk egy garanciális FHP jeladó cserén. Ezután szervízre már Solymárra mentem, de belőlük is kigyógyultam. Azt próbálták megmagyarázni, hogy a kesztyűtartó akasztó az olyan fogyóalkatrész mint az izzó és a fék. A többi szervízes munkát Balassagyarmaton a Renault Nyékinél végeztettem. Inkább elmentem 85 km-t oda-vissza egy szervízért mert korrektnek bizonyultak.
Az autó formája hátulról olyan amilyen, nincs mit szépíteni rajta. Funkcionálisan viszont kitűnő csamagtartót rejt a púp. Szeretem az autót, mert jól megy, kényelmesen lehet utazni vele (ne nem 5 embernek :-)) hosszabb távon is. Rendszeresen jegyzem tankolásaimat és a kmóra állását. Az elmúlt 15000km átlagfogyasztása 8,1 l/100km. Ezt jórészt a sok városi használatnak köszönhetem. Hosszú úton ha nem hajtom 130 fölött 6 körüli fogyasztást produkál.
Olvastam korábbi ítéletben 200km/h körüli végsebességeket. Egyszer lejtőn hátszéllel nekem is mutatott 210-et az óra. Megjegyezném, hogy a 185-ös gyári végsebességnél GPS szerint az óra már 195-öt mutat. De nem is erre való ez az autó.
Van egy olyan érzésem, hogy nem a legmegbízhatóbbak közül való, hiszen egészen fiatalon elkezdett elromlani benne az FHP jeladó. Most a 4-et fogyasztja. Igaz, gyorsan garanciálisan cserélték. Előfordultak további kisebb-nagyobb meghibásodások amiket garanciába mindig megjavítottak. Most 1 éve járt le a garancia és szerencsére azóta semmi baja. Összességében jó. Ennyi pénzért ennyit más márkából nem adtak. Mindig elvitt oda ahova indultam s vissza is hozott. Ha ma vennék Thaliat a 80lóerős dieselt venném. Ha még lenne kombiban 4x4-el... :-)
- -FHP jeladó (3)
- -Gyújtótrafó (1)
- -Kuplunk bóvden (1) (nyikorgott, akadozott)
- -Lambdaszonda (1)
- -Vezetőoldali ablak (1) (valószínűleg a márkaszervízben beszerelt légterelőtől robbant be)
- -valami futóműalkatrész (mindkét oldalon)
- -gyári kulcs (1) (távirányító gomb mikrókapcsolója levált a nyáklapról, magam forrasztottam vissza)
- -kesztűtartó akasztó folyton eltörik (túl merev és kemény műanyagból van ahhoz, hogy ilyen alkatrész szerepét betöltse. egy ideje már nem is cserélem)
- -műszerfal világítás (1)
- -jobb oldalsó tükör ki-behajtogatástól a kezemben maradt
Renault Nyéki, Balassagyarmat
Korrektek
Renault, Solymár
kissé hülyének nézik az ügyfelet a szervízben...
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | – | Következő autója? | valami kombi diesel |