Autók » Renault » Thalia (1998-2007)

Thalia RN1,4

Tália, az istenasszony

Kevés fogyasztás,Pl 667km 38l benzin,de átlag 6,5l/100km.utánfutó használatkor 6.8 körüli a fogyasztás.Kényelmes,még hosszú uton is. Rugózása a magyar utakra megfelelő.Rossz tulajdonság:Gyári fékbetétek gyengék,cserével megoldva,viszont a hibajelző minden kis hibát jelez,még ha az ember lehuz 1 dugaljzatot már is elkell vinni a szervizbe kitörőltettni a a hiba kódot.

- Elöször is aki leszólja a THALIÁT az vagy egy mercédeszből,BNW-ből vagy valami más luxszus batárból űlt át.Tehát én 0km vettem meg a kocsit,zsir újjan.21000km kőrűl a bal oldali féltengelynél olaj nedves volt a tengely.A csúszógyűrű cserével megoldódott a próbléma.Semmi,hangsúlyozom,hogy semmi különösebb hiba eddig nem fordult elő.Fogyasztása igen jónak mondható.Csak 1 PL Kolozsvárra mentem ami tőlünk 667 km ott tankoltam,és csak 38l benzint tudtam bele nyomni a tankba.Pedig nem hajtottam óvatossan,mert a sárvédőgumik a kanyarokban sokszor leértek,és persze a kanyarokban nem csúszott meg egyszersem.Kényelmes.Mivel 3 helyen van ágyékigerinc sérvem ,az ut végén nem fájt a derekam pedig 1 seggel vezettem le a 667km-ert a határnál száltam csak ki a kocsiból.A csomagtartó nagyon jó nagy.Talán a hátfalból kispórólhatták volna azt a 8cm merevitő részt,hogy jobban kilegyen használva ha eldöntöm a hátsó űlés sort.A magyar utakra talán nem is hozhattak volna jobbat.Nem ez az első autóm .Volt Skoda,Lada,Opel,Ford susuki "ezt szándékossan irtam kisbetűvel" és még 1 BNW.Az un: nyugati kocsik többe kerűltek,már mint a fentartásuk mint a THÁLIA.A BNW megette volna a hajamat is ha hagyom.A többi meg kényelmetlen volt.kűlönőssen a susuki 150-200km-ként megkellett álnom a derék fájás miatt.Sok rosszat ne igen tudnék mondani róla.Németórszágban koszos volt az űzemanyag ezért a befecskendező fúvóka eldugult,a csere munkadijjal anyaggal egyűt annyiba kerűlt mint itt csak a befecskendező fúvóka.Érdekes nem,még hogy olcsó munka erő?

Mosonmagyaróvár Indicar. 8 pont. Mosonmagyaróvár Iniciál gyenge 3 pont.Itt csak az eladás számit. Levegőszűrő betétet vettem az Iniciálnál,a pultnál azt mondták vegyem ki,ő beviszi a raktárba,megnézi,hogy van-e olyan.Nekem kellet berakni az újjat.Ezért volt pofályuk elkérni 3000 Ft.

Saját magam szervizelem,Olaj,levegőszűrő betét olaj csere STB 21000km baloldali féltengely csúszótömitőgyűrű csere. 60000km első fékbetét csere,a régi még 6mm-es volt.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002
Előző autója? susuki ÚTÁLTAM Következő autója? Renault Thalia disel