Szerethető olajkályha, ha vigyázol rá
2004-ben vettük szalonból hitelre persze.Legolcsóbb dízel új autó volt akkoriban, normális méretű csomagtérrel, megvettük 5 éves futamidejű svájci frank alapú hitelre.
Úgy hozta az élet –meg a spórolás-, hogy 2007-ben lezártuk a hitelt, kifizettük az autót, valóban a miénk lett.
2006 körül kaptam céges autót, így nagyon keveset használtuk a sajátot, 2004-2011-ig említésre méltó esemény nem történt az autóval kapcsolatban, normálisan működött, el nem romlott semmi, az esedékes műszakin vonóhorog is került az autóra, hátha kell – amíg nálunk volt összesen egyszer kellett, vidékre hazahúzott 1db hűtőt.
Olajat, szűrőket többször cseréltem, mint a leírás szerint indokolt lett volna, vigyáztam az autóra, mindíg a gyári cuccok kerültek bele.
A lakótelepi lét sajnos nyomokat hagyott rajta, meghúzások és 2010 karácsonyára egy komolyabb ajtó behorpasztás formájában, persze aki elkövette, lapít, mint sz@r a fűben.
Aztán 2011-ben munkahelyet váltottam, itt már nem volt céges autó, ismét intenzívebb használatba vettük, így sikerült a majdnem 8 év alatt mindössze 85.000km, hibamentesen.Persze ez nem sok, lehet ha 2-3 év alatt tekerek bele ennyit, már széthullott volna, de ezt már nem tudom meg.
Lehet nem lesz többet új autónk -hitelre biztos nem-, sokba került, de mindig biztonsággal tette a dolgát.
A futóművel bajom nem volt, nem lóg, nem zörög, a lengéscsillapítók is jók, a kormány szintén, az utastéren sem látszik meg ez a kevés kilométer, a kormányon egy picit látszik talán, de épphogy.
2007-ben gyermekünk született, majd 2011-ben pedig ikreink, így már 3 gyerekkel kellett megoldani a közlekedést, na ez már nagyon körülményes, nehezen megvalósítható feladat a Thalia-val, a 3 gyerekülés biztonságos rögzítésére nincs mód, nálunk is lekerültek az ajtókárpitok, hogy beférjenek az ülések, és akkor még nem beszéltünk az iker babakocsiról, a nagyobbik gyermekünk műanyag motorjáról, stb…2 gyerekre készültünk, de 3 lett :-)
2-vel ellettünk volna a talicskával.
Eladni, számomra elfogadható áron, nem láttam esélyét, hahu-t nézegetve, nevetséges összegekért sem mennek ezek az autók.
Családon belül mégis elkelt.
A Thalia az utakon meglehetősen lenézett jószág, presztízse nulla, mindenki le akar tolni, még ha a megengedett sebesség duplájával megyek is, de akinek ez nem fontos, elégedett lehet vele, nekem nem volt vele gondom, sajnálom, hogy meg kellett váljak tőle, még sokáig szolgált volna megfelelő odafigyeléssel.Persze ha egy lelakott példányt fog ki valaki, az szívás lesz, de ez igaz bármelyik másik típusnál.
- 3 dolog ment tönkre benne: - - zsalumozgató motor, mely a külső-belső levegőkeringetést hivatott állítani, nekem a külső levegő beállításnál akadt ki, így nem cseréltem, csak lekötöttem a csatlakozót, ne zúgjon - - 8. évben a gyári akku kezdett gyengélkedni, ment még ugyan, de inkább kicseréltem egy normális Varta akkura(29.000Ft) - - hátsó zárhoz menő vezeték eltört –ez típushiba- a csomagtér ajtónál, kicsit beletoldottam, azóta jó
Az első kötelezőre az újpesti Baumgartnerhez vittem, ott azt mondták még nem kell levegőszűrőt cserélni 30000-nél, majd a következő kötelező szervízkor, normális?????????,én 15000-nél már cseréltem , bizony retkes volt, ahogy olajat is lecseréltem 15000-nél.Ők az olajat sem cserélték ki, csak a számlán jelent meg, mint fizetendő, dilettáns, drága lehúzós banda, többet ide nem vittem, máshová sem nagyon.Alapvetően nem a munkadíjat sajnáltam volna amit a szervíz elkér, hanem, hogy tök hülyének néztek, nem értenek hozzá, nagyképű balf...ok,azóta sem hevertem ki a szopatást.
Mivel akkor még azt gondoltam addig használom amíg szét nem esik, így a szervízkönyvbe való bélyegzés hiányát pont lesza...tam, saját magam cseréltem az olajakat, szűrőket.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Tipo 1.8 16V | Következő autója? | Scénic 1.6 16V |