Autók » Renault » Thalia (1998-2007)

Thalia 1,5 dci expression 50kw

Nagy átverés,Renault a dízelek szégyene

Negatívumok:-szűkös helykínálat az utastérben (keskeny)
-olcsó műanyagok (recsegnek)
-magas értékvesztés
-műszerek közül hiányzik az óra és a hőmérő
-drága üzemanyagszűrő
Pozitívumok:-alacsony fogyasztás
-nagy csomagtér

- 43000 km-nél egyre nehezebben indult,és kiderült mind a 4 porlasztó gatya (otthon végzett résolajteszt).Mivel kellően tájékozott voltam ezzel kapcsolatban(fórum+autószerelő ismerősök)a márkaszervíz 4-500 ezres ajánlatához képest 35000/db-ért sikerült felújítottakat beszerezni.ja:az autó 2,5 éves volt és lejárt a garancia.Értetlenül álltam a történtek előtt,csak molnál tankoltam,szerelés közben szétvágtam a levett gázolajszűrőt semmilyen szennyeződést nem találtam benne(szép sárga volt a filter).Az előírt 60000 helyett 30000-nél cseréltem gázolajszűrőt,és most 43000-nél megint.Azt sem értem,hogy mi kerül 17000 ft-ba egy gázolajszűrőn és mindíg a gyárit vettem meg.Most 50000 km van benne eddig jól működnek a felújított porlasztók,Metabond gázolajadalékot használok hátha tovább tartanak mind az eredetiek,továbbá megóvná a nagynyomású szivattyút a meghibásodástól. -

közeli ismerős,baráti áron

Fenntartási költség (1) Évjárat 2006