Ideális családi autó.. olcsó, de minőségi
Először is kezdem azzal, hogy 2003. nyarán vettünk egy 2001-es 1.4 8V (75LE) Thalia-t.Másfél évesen 2200 Km volt benne, mert az előző tulaj kapott egy céges autót és gyakorlatilag az autó garázsban állt. Mivel a garancia kb. még fél évig tartott nem is vittük kötelezőre. 41.000 Km-t futott és a szokásos cseréken kívül semmit nem kellett csinálni rajta. 2007-ben sajnos egy baleset következtében totálkáros lett. Szüleim életét mentette meg a frontális ütközés következtében így a márka nálunk bizonyított.( A baleset okozója egy új Suzukis volt, ami sokkal jobban összenyomódott) A vásárlás előtt azért körbe néztem más márkákat, típusokat. A keret is szűkös volt (max. 3 millió). Viszonylag új autót akartam kevés kilométerrel. Aztán megtaláltam. 2007. augusztusi Thalia 1.2 16V (75LE) Prestige. Szalon autó volt 25 km-rel, viszont az eurotax miatt kb. fél millióval olcsóbban vehettem meg, mintha újonnan vettem volna. A teljesítménye nekem megfelelő. Nem vagyok egy sportos vezető, viszont ha ritkán is kell, akkor oda lehet neki lépni. Persze nem egy erőmű, de az előző is 75 lovas volt és avval sem volt gond, ezért ez is megfelelt. Ezek mellett 6.5 literes városi fogyasztás. (kerülöm a városi dugókat!) Nyáron 240Km-es úton 5 ember és a csomagjaikkal csurig rakott csomagtartóval, légkondival! 130-140-es átlag tempóval 7 liter evett, ami szerintem nagyon jónak mondható.
Hogy hátrányokat is mondjak. Hátul eléggé szűkös a hely.Mögém (184 cm) már csak egy alacsonyabb ember fér el kényelmesen. De egy családnak 2-3 gyerekkel egy ideális autó, csak ajánlani tudom! Ha bekapcsolt világításnál indít az ember, akkor az első égők hajlamosak kiégni. Ezt olvasva és tapasztalva lekapcsolt állapotban indítok és a gond megszűnt.. :)
Ha annyira teszi a dolgát mint az előző, akkor már megérte. Persze az árát hamar elveszti, de mivel nem szándékozom 2-3 évente autót cserélni ez igazából nem érdekel. 8-10 évig kiszolgál nekem elég.
Sokan szidják, hogy ilyen-olyan bajokkal kell szervizbe vinni. Nekik ajánlom, hogy kerüljék a szakszervizt. Még anno az első Thalia vásárlásánál a szomszédunk is vett egy új Thalia-t. Ő vitte is kötelező szervizre és volt is vele gondja. Ha valaki utána olvas, akkor láthatja, hogy a márkaszervizek szinte ebből élnek.
Én nem vittem oda. A kötelező karbantartást is inkább vittem egy sokak által megbízhatóbbnak mondott maszek szervizeshez, aki ért is hozzá.
- Semmi!!
Egy maszek, aki a Renualt-nál dolgozott 13 évig. Több fórumon is dicsérték. A szakszervizt messze elkerülöm.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 12000 |