Autók » Renault » Thalia (1998-2007)

Thalia 1.4 16v Status

Gyújtásbeteg igásló

Első 0km-esen vásárolt autóm, de előtte is Thalia-m volt, így tudtam mit várhatok tőle: megbízható, viszonylag kellemesen működő és fogyasztó motor (bár a 75 lovas 8 szelepes még igénytelenebb és az jobban is fogyaszt, de néha jól jön a +20 LE); puritán utastér és hatalmas puttony, amit a család rendszeresen tele is pakolt. Nem szép autó, de nem is azért vettük, hogy az opera előtt villogjunk vele.

A gyújtótrafó meghibásodása kiverte a biztosítékot nálam, főleg, amikor a szakszerviz (Miskolc) azt jelezte, hogy ez befecskendező hiba, és járjak vele (3 hengerrel!?). A privát szerelőm csatlakoztatta a laptopját és 1 perc múlva közölte a helyes diagnózist! Na ezek után inkább kivittem Szerencsre az autót a garanciális szervizeket elintézni, utána pedig csak privát szerelők nyúltak hozzá. A gyújtótrafó problémát egy szintén Renault-os kollega infója alapján zsugorcsővel kezeltem, sikeresen megelőztem ezzel a további meghibásodást.

Ettől függetlenül én szerettem, ár-érték aránya szerintem kedvező, én mindennap használtam munkába járásra 6 évig, illetve nyáron a családot cipelte mindenhova, még szerencse, hogy csak 4-en vagyunk, mert 5. személyt nem igazán lehet bepasszírozni hátra a két gyerekülés
közé (amikor anyósom is jött velünk, kipróbáltam, de vékony testalkatom ellenére sem fértem el, görnyedtem egész úton). Végül is azért cseréljük, mert egy nagyobb családi autót szeretnénk, remélem az új Ford C-Max beváltja hozzá fűzött reményeket.

- csomagtartó zár kábel elrágódott - garanciában javítva - gyújtótrafó - ~12ezer (a gyári Sagem gyártmány 30ezernél kidöglik, de zsugorcsövezve az illesztéseket máig működik) - dobfék - leesett a ferrodol réteg a Valeo fékről - tárcsa + fékbetét együtt kopott, 95ezernél cserélve - kormányösszekötő gömbcsukló - szintén 95ezernél cserélve, 8ezer Ft

Renault Rónavölgyi, Szerencs

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005