Autók » Renault » Thalia (1998-2007)

Thalia 1,4 RT

Cserbenhagyott kétszer is, a lehető legrosszabbkor

2006-ig szerettük, bár a fogyasztásával sosem voltunk kibékülve. Családi autónak megfelelt. A csomagtartó elegendően nagy volt. 2006-ban hagyott cserben bennünket először, és nagyon rosszkor: egy családi kiránduláson Montenegróban a hegyek között. Egyszer csak fogta magát és leállt a motor. A helybéliek nem voltak túl segítőkészek, angolul sem értettek, így elég nehezen tudtuk csak elintézni, hogy elszállítsák Budvába. Az ottani szervíz megállapította, hogy a benzinpumpa romlott el, és másnap tovább szállították Podgoricába. Az ottani szervíz tényleg nagyon gyorsan, kb. 2 óra alatt megjavította. Azt hittük minden rendben van, amikor hazafele menet félúton az első tankolásnál ömleni kezdett belőle a benzin. Szerencsére pár liter után abbahagyta, de nagyon rémísztő volt, és utána az úton is végig frászban voltunk. Itthon kiderült, hogy a szervíz egy tömítést nem jól rakott vissza.

2007-ben Ausztriában, ismét családi kiránduláson, másodszor is cserbenhagyott bennünket. Ismét a benzinpumpa romlott el. Elszállítottuk Klagenfurtba, a javítás ezúttal 4 napig tartott mert nem volt alkatrészük raktáron. Utána természetesen megint ömleni kezdett belőle a benzin, így vissza kellett vinni.

Újonnan vettük, keveset használtuk, rendszeresen szervizeltük. Sokáig azt hittük, van egy megbízható, jó kocsink. Tévedtünk. Még egyszer nem veszek francia kocsit.

- 2006. benzinpumpa, 110 000 Ft
- 2007. benzinpumpa, 130 000 Ft