Autók » Renault » Thalia (1998-2007)

Thalia 1,4 8V

Az ötödik családtag

Megbízható családi autó. A család megkedvelte, mindenhova elvisz. Nem csúcskategóriás, de ennyi pénzért(2.2M) ekkora csomagtartójú új autót nem találtunk ABS-sel+2 légzsákkal. Néztek is rám először, mert klímásat kaptam volna ennyiért, de ABS nem lett volna benne csak + 200ezerért, így mivel több pénzünk nem volt, köszöntem szépen és megrendeltük egyenesen a gyárból. Nem is sok fut belőle az országban: fapados 1.4 8V Thalia ABS-sel. Semmi extra, csak ABS+2légzsák. (Suzuki Ignisen gondolkoztam, de fele a csomagartója) És ezt el merték küldeni töréstesztre legalább(mármint az alapváltozatot, a Cliót : 4*) mert a többi hasonló árfekvésű kocsikról ilyen adatot nem találtam. Autópályán nem kell vele gyorsulási versenyt rendezni, főleg ha dugig van pakolva a család nyaralásán, de a stabil 130 tempót simán járja. Az utat jól fekszi, igaz nem vezetek nagyon sportosan. Rossz, hogy a kesztyűtartóban nincs világítás. Nem szélesvállúaknak való az autó, de számunkra pont elég szélességében, (láb)hosszúságban és magasságában is (176 cm, hátul két gyerek). Jól megpakolható, és akkor sem kell félnem hogy valahol fennakad a feneke. Igaz kár, hogy nem 5 ajtós.(bár biztos a merevítés miatt kell neki, mert nem egy vastag anyagból van...) Családtaggá vált, már a kétves lányom is tudja a nevét.

- Kemény, pattogós, szörnyű ablaktörlőgumik az új autón. Behorpasztották egyszer a vezetői ajtómat, 42 ezerért javították.

Renault Fejes-Hódmezővásárhely
Új autó üzembehelyezése szóban 65 ezer, pénztárnál 81ezer! (ki kellet fizetni külön az elakadásjelző háromszöget,elsősegélycsomagot stb, előtte erről nem volt szó, ez nem része az új autónak...)
Egyébként rendesek. Korrekt Kleber téligumit ajánlottak felszerelve 52ezerért. Ajánlják 15ezernél az ellenőrző átvizsgálást (folyadékszint ellenőrzések,7500-ért) A 30ezres kötelező szervíz meglepően olcsó: 23000HUF (igaz jóformán csak az olajat+szűrőt cserélték ki)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Kadett Következő autója? Egyenlőre maradunk