A sokoldalú török vendégmunkás
Renault-rajongóként nálam egy 1970-es R4-est (ez egyébként leállítva a mai napig megvan) váltott fel a Thalia, amelyhez a márkához f?zôdô, olykor magam számára is érthetetlenül elfogult vonzódásomtól eltekintve is csupa jó élményeim, pozítív tapasztalataim f?zôdnek. Hatalmas csomagtartójával, s magas hasmagasságával mindenütt beváló (Tisza-parti, tökig sáros földutakon, patakon keresztül egy bükki erdészeti úton, autópályán, naponta szeretett fôvárosunkban...) jó kis haszonautó volt.
Három és fél (ez itt sajna nem jelölhetô) évig ny?ttem.
...és biztonságos is: a lentebb említett ködös november esti kanyarkiegyenesítést az övfeszítônek köszönhetôen egy karcolás nélkül úsztam meg.
- Kiszôrösödött a gázbowden, s padlógázon beragadt. A sárga angyal sem tudott segíteni, így autómentôvel kellett a legközelebbi, egri Renault-szervizbe (a helyi márkakereskedés) szállítani a jószágot. A hibát munkadíjastul 10 ezer forint körüli összegen kijavították.
- (Korábban egy friss építés?, jelöletlen fekvôrendôrön való átszáguldás vezettett egy féltengely-gumiharang és egy gömbfej cseréjéhez, ám ez nem az autó hibája volt.)
Baumgartneréknél vettem az autót, s náluk is szervizeltettem, végeztettem el a garanciához, assistance-hoz szükséges átvizsgálásokat. Korrektül, pontosan, gyorsan mentek a dolgok.
Egy ködös november esti kanyarkiegyenesítést követô alaposabb cascós javítást is náluk csináltattam, minden rendben ment; az önrészen felül csupán az elfogadható mértékben megállapított avulást kellett fizetnem.
A váltás a 60 ezres szerviznél következett... (Lásd alább!)
Ekkor kíváncsiságból felhívtam a már ismert egri szervizt (Top Car Kft., 3300 Eger, Kistályai út 20., Tel: 06/36-511-280), ahol közel 40 ezer forinttal (!) kedvezôbb árajánlatot kaptam a beavatkozásra. Lévén rokoni, baráti, bori kötôdéseim is vannak városhoz, csepp kényelmetenséget sem okozott a túra.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | R4 | Következő autója? | Renault Mégane II Grandtour |