Autók » Renault » Thalia (1998-2007)

Thalia 1.4 16V

A régi Thalicska I

2002. február. megörültem uj Thaliámnak, 16 szeleppel számomra álom /késöbb rémálom/. Egészen 2 éves koráig. Ekkor kezdödtek a bajok. Szombat éjszaka haza - autó rázkodik, füstöl /nem dizel/. Gyujtótrafó! Másnap vasárnap reggel assistant. "Még jó hogy nem mentünk tovább" - szolt a szerelö. Bevitte a szervizbe még vasárnap. Kedden érte mentem. Boldog voltam, egyet kicseréltek ingyen. Rá két hét, Budapeströl haza - szombat este, az auto elkezdett rázni, füstölés. Bp-töl 10 kmre az M7-esen. Majd automentö, egyezkedés, Siofokra lehozni, mert ott lakom. Sikerült. Ekkor a szervizzel kellett egyezkedni, ugyan cseréljék ki mindet, ha már egyszer a második romlott el. Kicserélték a "maradék" hármat. 1 évre rá, ujbol elszáll egy trafo. Ekkor már az agyam is. Ujbol szerviz, mosolyogva közölték ez a harmadik generácios és biztos jó. Jó is volt, rá fél évre mentem Nagykanizsára, Fonyodnál megint elszáll egy.
Ujbol csere. Összesen 6 db! Ebböl kettöt már nem akart a Renault fizetni. 3 alkalommal volt egyezkedés, ekkor már kértem a fönököt. /Bp-n/.Fékpofa leszakadt 3 év után, még jo hogy itthon. Üléshuzat mindkettö az ajtó felöli oldalon elrepedt. Möbör és szövet ahol összeér.50%-os Renault átvállalással 40.000 Ft. Erre már "csak" egy kis benzinszivárgás jött. Eladtam majdnem 4 éves korában. Öszintén, nem sajnáltam, pedig fél évet böngésztem, mielött megvettem, hogy mi a jó és mi a rossz benne.
De bevállaltam az ujabb Thaliát. És az bejött!! Erröl késöbb (uj Thalicska)

- Gyujtotrafo
- Fékpofa
- Üléshuzat
- Hegerek között kis benzinszivárgás

90 %-ban Nagykanizsa - meg voltam velük elégedve.

10 %-ban Siófok - lehetnének barátságosabbak is azzal, aki nem ott vette az autóját./Ezt meg is jegyezték/. Ráadásul itt lakom, ismernek. De Nagykanizsán jobban jártam. /Nem Balaton/.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Előző autója? Renault 9 Következő autója? Renault Thalia 1.5 dCi 80LE