A nagyputtonyos teve
Újonnan vásároltam 2002. augusztusban. Családi kisautóként győzött ez a típus, a többi megversenyeztetett márka képviselőivel, árban-felszereltségben magasan vitte a pálmát. Végül is ezért döntött a családi tanács az autó mellett, semmi márkahűség és előítélet nem vezérelt bennünket, kizárólag a felszereltségi lista, belső kialakítás, CSOMAGTARTÓ mérete és az ár mértéke volt a mérvadó.
Szinte csak városban használjuk a család fuvarozására, bevásárlásra így a nap jó részét garázsban tölti.
Karosszéria: Gyönyörű zöld-sárga gyöngyházfény igényes fényezés, a használatból (feleség) eredő kisebb karcolások, és az autóstársaktól eredő ajtórányitásoktól, horzsolásoktól eltekintve vastag, kemény, szép fényű.
Futómű: Kellemesen hullámzó, nem zavaróan kemény, vagy túlságosan hintázó. Könnyű kormány, autópályasebességnél sem tűnt túl érzékenynek a szervó. Kitűnő egyenestartás téli és nyári gumival egyaránt. Érzékeny és hatásos fékek.
Motor: Elképesztően jól szigetelt, halk az autó méreteihez képest a 98 lóerő kellően erős, jól gyorsul, városban kifejezetten "harapós", autópályán könnyedén viszi a kasznit 150-160 -al is tartósan, és még van tartalék.
Kényelem: A csomagtartó felülmúlhatatlanul jól pakolható. A viszonylag kis nyílás ellenére belefér: 3 bőrönd, 1 sporttáska, 1 gyermekkocsi, 1 fotóstáska, 1 virágláda :-). Vagy: 1 fűnyírógép, kerti szerszámok, 1 háti permetező, 1 kistricikli, 1 sporttáska, 3 vödör különböző fajtájú szeméttel. Az ülések jól tartják a testet, nekem sajnos nem elég jó a lábtartása mert ha megfelelően megemelem az ülőlapot akkor a fejem hozzáér a tetőkárpithoz, ha lejjebb engedem akkor meg nem támasztja kellően alá a combomat. A feleségemnek kiváló, hátul a -most már- két gyereknek tökéletesen elég. Sajnos a pakolóhely kevés, gyakorlatilag szinte nincs is. A kesztyűtartó ajtajában kiképzett pohártartó mélyedés használhatatlan. Klímaberendezés hatásos, jól szabályozható.
Hátrányok: Nyáron ha keveset megyek vele, újraindításkor néha nehezen indult.
- Jobb hátsó ablak profilgumi csere, garanciában. Kesztyűtartó ajtó távtartó műanyag szalagocska eltört a télen.
Girardi-Miskolc
Rónavölgyi-Szerencs