A látszat néha csal...........
2004 nyarán vettem át a mostani status felszereltségenk megfelel? thaliámat.Kicsit sz?kös volt eleinte,de id?vel megszoktam.Számomra meglep? volt,hogy a 180 cm-es magasságomhoz kényelmesen betudtam állítani a volán mögötti üléshelyzetet,és a kocsi méreteihez képest még mögém is be tud ülni egy átlagos ember,bár nagyon hosszú utat nem ajánlok senkinek így.A mi igényeinket max.-an kielégíti.Nyárom megjártuk vele H.o-ot és Olaszországot,minden ok volt.A 16 szelepes 98 lovas motor ezekkel az áttételekkel egyenesen pazar.Ötösbe 60-70 km/h-ról elég szépen elindul,és 180 km/h-ig meg sem áll.Nagyon élvezem,hogy ilyen rugalmas!Tapasztalataim szerint majdnem felveszi a versenyt az 1.6-os motorokkal,egyedül végsebességben marad el t?lük(Saját tapasztalat:Ford Focus 1.6 100 LE,versenyeztem H.o-ban vele,180-ig nem volt semmi különbség köztünk,utána ment el lassan a fóka,3-4 km/h-val több a vége.A nyomatékkülönbség dönthetett a Focus javára.Keresztapám vezette a fókát,hiteles mérés :-) )Számításaim szerint 130 körül 7 l, 160-nál 8,5-9 l a fogyasztás.Szerintem a többi autót figyelembe véve teljesen korrekt a fogyasztás.És nem beszélve a hatalmas csomagtartóról,ami eddig mindent elnyelt szinte.
Persze írhatnék a hátrányairól is.Pl:kemény,kopogós,néha nyöszörg?s m?anyagok,kanyarban billenésre hajlamos karosszéria,kicsit hosszú úton járó váltó,és még lenne 1-2 dolog de nincs kedvem részletezni :-) !
Több szempontot,és a jelenlegi anyagi helyzetemet figyelembe véve a legjobb választás volt!!Kisgyermekes családoknak vagy pároknak ajánlanám.
- 15 ezres átvizsgálás el?tt a lamdaszondát cserélték,gyári összeszerelési hiba:jobb hátsó ajtó fels? éle kilógott az els? ajtó mögül,de gyorsan orvosolták a problémát.
- Azóta eltelt egy kis idő.Az autó 4 éves lesz.Ime a hibalista: 2 gyújtótrafó(gari+csereautót kaptam,csak tankolni kellett),csomagtérzár kabelének cseréje(gari),néha indkoltalan hibajelzéseket küld a központi elektronika,ami egy idő mulva elmúlik,mire beérnék a szervízbe.
Renault Rónavölgyi,Szerencs:senki ne vigye oda!Rendesek,de a szerel?k analfabéták!
Renault Girardi,Miskolc:jól végzik munkájukat,közvetlenek,bár néha körülményesek,de elégedett vagyok velük!
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Astra | Következő autója? | Még gondolkozom rajta |