Autók » Renault » Thalia (1998-2007)

Thalia 1,4 16V Expression

A csomagtartókirály!

Hát mit ne mondjak a vásárlásnál nem a "dizájn" volt a f? szempont...Azért így is 2,7milla volt, dehát az egynégyes 16 szelepes, meg a légkondi és e.ablak az a minimum.
Ami egyrtelm?en 10 pontos a kocsiban az a csomagtartó mérete. 510 liter, szinte lehetetlen megpakolni. Ennek másik oka a szörnyen kis ajtaja, ami nemcsak a csomagokat, hanem a hátsó utasokat is sújtja. A fejbeverés 160cm felett garantált, mazohisták el?nyben. Egyébként sem a hátsó utasokról szól az autó, mert a "lábtér"...szóval az nincs.
El?l már jobb a helyzet viszonylag jól el lehet helyezkedni és bár egy 7es béemvében nyilván jobban érzi magát az ember, rövid távon a thalia is megfelel? kényelmet nyújt. Hosszú úton nekem minden alkalommal megfájdult a derekam, de sokan a puha ülésre esküsznek.
Különösebben nem zörög a kocsi(bár ez is relatív), és a min?ségre sem lehet egy szavam sem, a beragadt antenna örök gond, de a "letépése" utáni beázáson egy kis gumigy?r? segített. Az izzócsere és az ablaktörl?lapát csere persze
magától értet?d?, de a 30es szervíz csak 10e jó magyar forint volt.
A motor t?rhet?, bár megpakolva már nagyon szenved. A váltó nagyon rövid, így nálam sokat is fogyasz. A min rekordom 7 liter a max 9 fölött, majnem zokogtam a benzinkútnál. A hatótávolság nekem kicsi(500km) a csomagtartóból még lophattak volna 10-15 litert a benzinnek... Ami a "mennyivel megy kérdést illeti" mégha egy ilyen kocsinál nem is ez az els?dleges: No-ban 195 körül mentem, aztán kivillogott egy bömös:) Nopersze szélzaj az van b?ven már 120-130nál is.

Összességében nem panaszkodom, nem egy élményautó, de a funkcióját betöltötte.

- antenna beragadt, aztán beázott

Renault Baumgartner

Ismer?s

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002
Előző autója? Swift 1.0 Következő autója? Ford Focus 1.6 TDCi, Toyota Corolla, Aston Martin Vanquish,BMW M6 (mindezt egyszerre persze!!)
Verdikt (6.7/10)

Renault Thalia 1998