Autók » Renault » Talisman (2015)

Talisman Intense 1.6d

Csak ha ingyen van

Micsoda egy fostalicska! 10 millióért akár már jó is lehetne, de bár az autó jónak lett tervezve, de ennyi pénzért a minőség már nem fért bele. 40 napig állt a szervizudvaron szélvédőre várva, mert mikor a régit kivágták belőle, akkor vették észre a gyári új is törött. Meg a többi hiba, egy vadonatúj autón.
Egyébként kényelmes, elég jó a futóműve is, a motorja egyértelműen csak poroszkálásra van tervezve, de legalább relatíve csendes és kis fogyasztású. Turbólyuk nem kicsi, de ez nem meglepő, vezetési élményt nem itt kell keresni
A kézi váltó olyan hosszú úton jár, hogy az elég vicces - lenne, ha nem nekem kellene terelgetnem. A fékek és a kormányzás jó kompromisszum, kényelemre hangolva. Az ülések hosszútávon is kényelmesek, az autó nagyon tágas és eléggé csendes, eltekintve az apró zörgésektől.
A csomagtartó óriási, de túl mély és túl lapos, a kombi egyértelműen jobb választás
A Lagunánál egyébként sokkal jobb, de ez talán nem akkora teljesítmény. Hogy jobb-e mint egy Passat? Kötve hiszem.
Persze cégautónak elfogadható, de ha saját pénzt adtam volna érte - úgysem adtam volna :)

60e update. Esedékes szerviz, két-három óra - helyett három nap. Kritikus visszahívási javítások, féktárcsa, fékbetét csere - pedig ezzel aztán nem nagyon fékezek, úgy megyek vele, mint öregapám. Kicsit várni kell az alkatrészre, kicsit sok időbe kerül, de bocs, csereautót nem adunk, mert minek is.
Egyre jobb

- Első szélvédő gyári hibás, háromszor cserélve. - Hátsó szélvédő gyári visszahívás - Motortér hangszigetelés leesik - "ezt nem lehet visszatenni" WTF?? - Bluetooth rendszer nem működik együtt a telefonnal, frissítés után már jó - Alkalomszerűen elmegy a klíma, de csak ritkán, valószínűleg vezérlés - Elmegy a fűtés, akkusaru le 2 percre, aztán vissza és megy - Utasoldali ajtó lóg és szorul, nem lehet után állítani, csak komplett ajtócsere?!, ezzel együtt kell élni

Fenntartási költség (4) Évjárat 2016
Előző autója? 320d Következő autója?
Verdikt (2.9/10)

Renault Talisman 2015 (2016)