Nem szeretem vagy mégis...?
Használtként 98000 km-rel vásároltuk. Magyarországi forgalomba helyezés, fél éves friss műszakival, idős hölgytulajdonostól, törésmentes, több évre visszamenőleg számlákkal, km futás feltüntetve. Szóval 2002-es, de a 98000 km 99%-ig biztos.
Olajcsere és állapotfelmérés után még kb. 350,000 forintnyi javítást írt össze a Renault szervíz (12,000 Ft/óra+áfa munkadíj), amiből a vezérműszíj és társai volt a sürgős, a többi a következő műszaki vizsgáig ráér. Maszek szervízben persze. Azért a fent nevezett javítást nem mertem máshová vinni, nem gyakori ez a konfiguráció.
2 literes benzines, automata 4 sebességes váltóval. Kicsit féltem ettől, de kb. 1500 km után annyit mondhatok, hogy a 140 lóerő jól mozgatja a kasztnit. A fogyasztása elég magas 8,6 l/100km (jó lenne az az ötödik). A komputer elég pontosan mér, többször összehasonlítva a teletankos számítással. Magasépítésű, kényelmes, az asszony imádja vezetni és a gyerekek is oda vannak érte. Nekem eddig nem jön be teljesen, még barátkozunk.
190cm magas vagyok és a kormányt nem tudom úgy beállítani, hogy kényelmes legyen. Nem egészen értem, de ez van. A könyöktámasz lecsuklik, ha teljesen rárakom a karom, a tolatóradar öszze-vissza sípol, a fényszóró mosó nem működik, a csomagtér ajtó lóg egy kicsit, nem nyílik fel csak mondjuk 90%-ig, a hátsó középső ülést nem lehet lehajtani.
De ezek mind bagatel hibák, szinte szót sem érdemelnek egy 15 éves Scenic-nél. Egyébként jól húz, csendes (az biztos, hogy csendesebb, mint a Ford Fusion-unk), kényelmes, tágas, nagy csomagtér... És mégis, nálam nem áll össze, pedig nem vagyok finnyás.
Csak hogy világos legyen, örülünk neki és egy nagyon jól használható eszköz. Nem bántuk meg, mert kell egy ekkora autó egy családnak.
Egyelőre itt tartunk a 15 éves Scenic-kel.
- Az 1 héten, olaj, olajszűrő csere, állapotfelmérés. - 1 hónapon belül vezérműszíj, ékszíjak, görgők, stb cseréje
Renault Budakalász
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2002 |