Autók » Renault » Scenic, Mégane Scenic (1997-2003)

Scenic, Mégane Scenic 1.9 dci

Jo hasznaltauto

Olcso autot kerestem ,amiben elferek jol,es sok van belolle bontoban is :) ...Erdemes 2000 utani faceliftest nezni,sok szempontbol jobb a regi megane lampashoz kepest.pl hatul is tarcsafek,jobb fenyszorok,konnyebb szerelhetoseg,tobb extra. Benzinest szerettem volna venni ,de az 1.6 os (107 lo 148 nm) kicsit keves 5 szemely es csomag eseten.2 szemely + csomag eseten teljesen ok,havernek is ilyen van .A 2.0 as benzines (140 lo 195 nm)ritkabb model es csak lelakottakat talaltam. Igy akadtam ra a jelenlegi 1.9 dci modelre,(102 lo 200 nm)az osztrakoktol hoztuk elso tulajtol.ez kb az 1.6 os menetteljesitmenyeit tudja (picit lustabb) de nyomatekosabb es joval kevesebbet fogyaszt . eddig problema nem volt a motorral sose(pedig felek tolle ,common rail) kiveve 1 alkalommal mikor a vezermutengely jelado halt meg. Kigyult az izzogyertya jelzo led(ami elektromos problemat is jelez) es mikor leallitottam tobbet nem akart indulni. 1 kozeli szervizbol kijott 1 szerelo laptoppal es mondta a hibat. Sajat kezuleg csereltem ki ott helybe ,nem nehez es szerszam se nagyon kell.Legszurohazat kell levenni es 1 villas kulcsal megoldhato. Azota nem jelentkezett semmien problema. Indul hidegben is ,nem annyira zajos es razkodos mind a Tdi,pdti ,igaz nem is annyira nyomatekos, viszont 1500 tol mar nyomatekcsucson van ami 3000 ig megmarad. En ebben a tartomanyban hasznalom igy eleg dinamikus.4200 nal letilt ,de kar addig forgatni nem lessz erossebb csak ordit :) az egr szelep nallam nem okozott problemat igaz lehuztam a kabelt rolla ,azota zart allapotban van.Nem jelez hibakodot, viselkedeseben semmien kulombseget nem erzek. Sajnos nem panorama tetos ,amit utolag igen banok :( van 4 elektromos ablak,elorol is lezarhatoak es vezerelhetoek a hatsok(gyerek biztonsag) automata klima(legtobb kezi klimas),futott es hutott italtarto rekesz, elektromos futheto tukrok, cd lejatszo ,motoros fenyszoro allittas, abs ,gyari kodlampak, 4 legzsak ,borbevonatu kormany,szinezett uvegek,pluss belso,magassagban is allithato elso ullesek es kormany, kiveheto tologathato hatso ullesek,kormanyrol vezerelheto radio,elolhatul 2 utas hangszorok,taviranyitos kozponti zar, irto sok rekesz,fiok,fenyszoromoso, stb. ami nincs de 2000_2003 kozt az extralistan volt:fedelzeti computer,oldal legzsakok a hatso utasoknak, esp,konyoklo,futheto elso ullesek,panorama teto,guminyomas kijelzo rendszer,tetosin tetocsomagtarto.Utolag bontobol igen konnyen es olcson potolhato ezek kozul par.. En peldaul gyari konyoklot szereltem bele,es computert.-az oracsoport hata mogul ki kell cinezni a csippet es belecinezni a masikat,es az ablaktorlo kart kell ojanra cserelni amin megvan a lepteto gomb.kb 1 ora munka de tokeletesen mukodik es pontosan jelez mindent,megeri megcsinalni.valtogombot csereltem ami tokeletesen talal a clio modelrol,szebb es jobban kezbe simul valtaskor.ha a gyari cd -tuner list feliratu,erdemes -update list feliratura cserelni, abba van aux in bemenet ,amit telefonnak ,gps kihangosittonak lehet hasznalni. kereknyomas mero rendszerhez utolag kell: 1 jelado az auto ala(kis muanyag doboz) a 4 felnibe jelados szelep, es1 kijelzo a regi kijelzo helyebe. kb 20 ezer forintbol megvolt ez is (szerelest magam vegeztem). az auto amugy kenyelmes elol hatul,1,92 magas vagyok .jo uton viszonylag halk. rossz uton zorog minden :( hasmagassaga jo,folduton is elboldogul. a fogyasztas 5 es 7 liter kozt mozog,klima jol hutt ,futtes is ok csak telen kell minimum 10 kilometer amire nagyjabol bemelegedik.185/65 r15 teligumival jol tapad. nyaron 195/60 r 15 a jo.
Kar 16 os felnit feltenni (205/55 r16) ,ront a komforton,fogyasztason, es nemileg a dinamikan is.ha nem volt torve, rozsda nemigen van bennuk. En a legendas francia auto xar dologbol nem tapasztaltam semmit.

- hatso futomu, fek,fenyszoro moso

francia autokra szakosodott muhely

en magam