Ha szeretsz és tudsz bütykölni, szeretni fogod
2003 tél végén vettük az autót. Én azóta is imádom a kocsi formáját. Használtan került hozzánk, és már a próbaúton észrevettem, hogy az első futóműtől valami kotyogó hang jön, ezt sajnos azóta sem tudtam kideríteni, hogy mi. A kocsira csak az alapvető dolgokat kellett költeni, pl.:ablaktörlő lapátok, akkumulátor, téli-nyárigumi, vezérműszíj görgőkkel.
Mindenkinek ajánlom, aki úgy érzi, hogy az alapvető szervízdolgokat otthon a garázsban el tudja végezni. A gyertyák könnyen cserélhetők. Az olaj leengedése és cseréje könnyen megoldható.Egyébként az olajat nem eszi. A légszűrő szintén könnyen cserélhető. Szóval én a cserék munkadíjára nem szoktam költen, ezek megspórolhatók.
Hat évesen azért vezérműszíj cserére elvittem a Renault szervízbe (ott jól le is húztak) természetesen én nem az üvegfal mögül néztem a melót, mert szeretem látni mit tesznek bele az autómba (kicsit paranoiás vagyok). Kiderült, hogy a vízpumpám tömszelencéje is sz*r, ezért azt is cserélni kellett (+30000 Ft.) Összesen 110000 Ft. volt a csere. Ezt némileg soknak találtam, bár a melósoktól nem sajnálom érte a pénzt, mert rendesen megszenvedtek.
A kocsi nagyon kényelmes, rengeteg rakódórekesszel. Szeretek beleülni, mert kényelmesek a fotelok, nincs az embernek az az érzése, hogy egy koporsóba ül, mert a műanyagok szürkék, a kárpit színes. A kocsi tele van extrával, a tempomatot és az automata váltót én még szívesen elnézném.
A bőrkormány iszonyú gyorsan kopik, ha valaki Sceniket vesz és látja, hogy kopott, az nem biztos hogy azért van, mert sok a km. az autóban. Egyébként nyáron a bőrkormányhoz ragad a kezem, ezt útálom.
A kocsi fogyasztása nagyon kedvező, hosszú távon simán kijövök 5,5 literből, vegyesen pedig kb 6,2 liter. Ha klímázok akkor hosszú távon 6,2 vegyesben pedig 8 körül van. Ez szerintem nagyon jó. A motort pörgetni kell, akkor sokan rácsodálkoznak az úton.
A kocsi leggyengébb pontja szerintem a futómű, nem a billegés miatt, hanem inkább érződik rajta, hogy észrevesz minden úthibát, és akkor zörög, kotyog.
A család nagyon szereti, ha nem lesz pénzem másik autóra, nem leszek szomorú, hogy ez marad. Sajnos amióta megvettem kb 1 milliót bukott az ára. Ezt a pénzt sajnálom, hogy ezt az autót vettem meg, azt nem. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, bár én mindíg találok rajta valami bütykölnivalót.
- Középső dob repedése.
- 3000 km után az egyik gyertya
- Jobb első kerék alsó tartógömbfej
- 5,5 éves, eredeti akkumulátor
Renault Nyitrai Szekszárd