A hideg is kiráz, ha rágondolok
Három Opel Astra és 500.000 km után a gyerekeim rábeszéltek a francia csodára. Nagyon kényelmes is volt, csak teljesen megbízhatatlan, hóbortos, de ezeket az ember igy idösödvén még lenyeli valahogy.
Az igazi nagy balhé 14 hónapos korban jött, mikoris egy szokásos reggelen a garázsból kitolatva a motor felpörgött, és megfoghatatlan er?vel elindult a kicsike hátrafelé, ki az udvarra, végig a 40 méteres udvaron, le az utcára, ami igen forgalmas, át az úttesten, majd két métert zuhanva megállt a szemközti susnyásban. A fedélzeti computer 14.000 fordulatot rögzített, amit a szervizben sem tudtak kitörölni belöle, bár nagyon igyekeztek. Ez volt az egyetlen dokumentum, aminek alapján a Renault Hungária elhitte az egész balhét. Két fáradt ?rangyalunk (a gyerekemé, meg az enyém) még mindig ott törölgeti a homlokát az utcán, hogy ezt megúsztuk. Magamról különösebb kommentár nélkül csak annyit, hogy 1975 óta vezetek baleset nélkül évi 35.000 körüli kilómétert körzeti orvosként, talán nem számítok már kezd? vezet?nek.
Elektromos hiba közölték lakonikusan a szervizben. A váltón a hátrameneti tengelyen nem maradt egy fog sem a fogaskeréken. A kocsi 14 hónapos volt, a garancia tehát lejárt. Ezzel együtt vita nélkül megjavították (á 640.000.-), továbbá kaptam cseresutót is (á 12.500.- x 31 nap). Teljes váltó és elektronika csere.
Sajnos nem ismertem ezt a portált, ezért csak most adom közre tapasztalataimat.
Mi megúsztuk - hála Isten.
- Akkululátor (3 napos korban), lengéscsillapító (3 hónapos korban), de ez még mind semmi, a teljes elektronika 14 hónapos korban, ennek következtében kis hiján meghaltunk a gyerekemmel együtt.
Székesfehérvár, Ugrics és Szabó
A szerel?, a munkafelvev? ügyes és készséges, a szerviz vezet? kriminális
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Opel Astra | Következő autója? | Toyota Corolla Verso |