Autók » Renault » Scenic, Mégane Scenic (1997-2003)

Scenic, Mégane Scenic 1.6

4 éves roncs

Nekem a b?rüléses változat van. Nagyon kényelmes, de a lehajtható középs? karfára téve a kezem, nem érem el a váltól. Akkor meg miért a karfa?
Hosszú távra nagyon jó vele utazni.
2 ülésmagasítót +1 gyerekülést használok. Kár hogy a közép? ülés keskenyebb. Nehéz bekapcsolni az öveket.
Jó sok holmi elpakolható bele, de egy gyerekbicikli kifoghat a csomagtartóján. Vagy a kerék vagy a kormány kilóg bel?le. (A Picassoban több hely van a csomagtartóban)
Tolatva nagyon nagy a holttere. F?leg, ha a hátsó fejtámlák fel vannak húzva.
Klassz kis gyári alufelnivel vettem. Széles gumikkal. Ingem, gatyám ráment a téligumikra.
Összességében szeretem, ha utazok vele, de ha elromlik, akkor az katasztrófa.
Hiszen még csak most lesz 4 éves!!

- 1. Hengerekhez vezet? "trafó?" 4 van bel?le, 2 már ellszállt, még van hátra 2 db. darabja kb. 20.000 Ft.
- Az egyik normális szervizes szerint a Renaultnak hosszútávú szerz?dése van az X céggel (tényleg nem tudom a nevét) akinek a rossz alkatrészét szerelik be gyárilag. Most az Y cég termékét kaptam. Az állítólag jó.
- 2. Csomagtartó zár. Eltört egy kis m?anyag kallantyú. Csak egész zárat lehet cserélni (16.000 Ft)
- 3. Fényszóróizzók hamar tönkremennek. Mástól is hallottam már.
- 4. Vezérm?lánc feszit? csapágy széttört!!! Ment vele minden!!! Vezérm?lánc, szelepek stb. (A javításáról a szerel? rovatban)

1. Pécs, Renault Nyitrai.(régebben ide hordtam az autót). A 4-es hibánál szétszerelés nélkül, a lehetséges alkatrészcseréket (kés?bb ez reálisnak bizonyult) összeszámolva kb. 350.000 Ft-ot mondtak költségekre. Nagy könyörgésre (nem kellett volna még elromlania, csak 120.000 km a szervízintervallum) azt mondták, hogy a Renaut Hungária ebb?l visszatérít 10 vagy 15%-ot. Nem hagytam ott az autót, hanem telefonon felhívtam a Mohácsi Renalt szervízt.

Mohács (talán Renault Lantos) telefonon elmondva a történetet intézkedni kezdtek, beszéltek a Renault Hungáriával és a központilag adható maximális kedvezményt igérték.
Levittem az autót. Egy hét alatt rendbetettlk. Fizettem
kb. 38.000 Ft-ot. Oda viszem ezután is szervízbe, még ha egy kicsit messze is van.

Fenntartási költség (4) Évjárat 2002
Előző autója? Megane (a legels?) Következő autója? Japán, Japán, Japán!!!
Verdikt (3.7/10)

Renault Scenic, Mégane Scenic 1997