Autók » Renault » Scenic Ii. (2003-2008)

Scenic Ii. Grand scenic monaco 1,6

Tetű lassú, de "legalább zabál"

Azzal kezdem, hogy ez egy Grand Scenic. Eredetileg a passatom után egy lagunát akartam venni, de a nejem megdumált, hogy ez milyen szép családi autó. (Szépségét eredetileg is erősen megkérdőjeleztem.) Az biztos, hogy egy nő számára igen praktikus a hatalmas tárolórekeszekkel, tükrökkel. Hosszú úton elől kényelmes, hátul kibírhatatlan, hátsó padlóból felhajtható két ülésen pedig csak 140 centis kínaiak férnek el azok is nehézkesen. A menetteljesítménye (úgy hogy hosszú utakon magam járattam be 1500 km-en) továbbra is megegyezik egy tüdőbajos csigájéval. Már rettenetesen bánom, hogy ilyen kis motorral vettem meg. Fogysztása borzalmasan magas, városban szinte elviselhetetlen, alig tudtam 12 liter alá szorítani. Az üzemanyag mérő a nejem szerint csal, mivel egyszer már a kelleténél 20 km-el hamarabb megállt alatta. No comment.
Pár hónapos volt, mikor egy úthiba rendbevágott két gumit felnivel, futóműveket, hátsó hidat stb. 1,2 Millió szervízköltség!!! Ha nincs casco biztos eret vágok! Az elektromos ablak pont egy külföldi nyaralás alatt romlott el előszőr. Miután a műanyag vackokat kicserélték benne, két hónapon belül megint lentmaradt a vezetőoldali ablak. Legutóbb pesten egy színházi előadás előtt hozta rám a rohamot a bal első ablak, de szerencsére egy restart után felment. Most már a nejem jár vele szerencsére. Ő szereti (igaz én tankolom). A beígért 115 LE-től lényegesen elmarad, az autótól többet vártam volna. Az extrákkal több mint 5 millió felett volt az ára.

- egy kátyú mindent tönkretett ami a futóművel van összefüggésben, elektromos ablak háromszor romlott el, a fogyasztásmérő csal

Goldcars Nyíregyháza

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? Passat Következő autója? Jetta
Verdikt (3.9/10)

Renault Scenic 2003 (2003)