Autók » Renault » Scenic Ii. (2003-2008)

Scenic Ii. 1.5 dci

Egy szépen kifestett ribi...

Szóval az asszony hajtogatta folyton a családi autót, ez meg alkalmi vétel volt... 1 évesen, 30k km-el. Beleültem, megtetszett. A próbaúton még vigyorogtam, pár hét múlva már csak kényszeredetten húzogattam a szám, egy év elteltével pedig inkább a platós toyotával mentem a gyerekekért mint ezzel.
Miért? Mert amikor beleülök, olyan mintha egy vödör kocsonyába ülnék... valahogy minden olyan "nyúlós", mintha szanaszét lenne kopva minden. Az asszony ezt lágyságnak, finomságnak hívja, ám ? kb. annyira ért ezek megitéléséhez, mint eszkimó a banántermesztéshez.
Mindezek mellett sok apró idegesít? részlettel lep meg az autó nap mint nap. Az indexkarral ( azzal a kis aranyossal, hogy rohadna le), pl. nem lehet folyamatosan indexelni: minden kormányérintésre visszaugrik a helyére, egy laza kanyarodást 6-8 kapcsolással tudok abszolválni.
Vagy itt van pl. a fék. Na ezt a tesztel?k általában "harapósnak" írják, én inkább az "idegbeteg" jelz?vel illetném. Mintha digitális lenne: igen/ nem. Guruló autónál egy picit rálépve is akkorát fog, hogy tiszta hajszálnyom a szélvéd?. Elég nevetséges az induló-megálló kocsisorban a szenikben bólogató család...
És ez csak néhány kiemelt példa, hogy a véletlenszer?en m?köd? dudáról, a borzalmas rezonálással járó ablaktörl?kr?l, a teljesen használhatatlan es?érzékel?r?l, vagy az ebolás-hányás szagra emlékeztet? szell?zésr?l ne is beszéljek. ( Már a leveg?járatokat is átnéztem, nem döglött-e bele valami pocok... mit pocok, ló!)

De hogy ne kenjem össze teljesen a Renault kereskedés ajtaját guanóval, azért megemlítenék pozitívumokat is: praktikus gombos indítás, automata kézifék ( bár mosás után télen lehet hogy be kell majd állni vele a hálószobába, biztos ami biztos), kényelmes, és szenzációsan fogyaszt. A nyári megpakolt utazást is letudtuk 4,5 literrel.

Egyszóval megértem azt aki szereti, én azonban nem megyek majd el a következ? generáció bemutatójára....

- index kapcsoló, ablaktörl?, hátsó ülés-tálca, els? izzók, duda

hagyjuk... ugyan nem ?k sz***ják a francia viaszt, de így különösebben büdös sincs.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2004
Megbízhatóság (5) Vezetett km 12000
Előző autója? leon Következő autója? Altea vagy c-max, de csak a nagy dízelek!
Verdikt (4.6/10)

Renault Scenic 2003 (2003)