Autók » Renault » Scenic Ii. (2003-2008)

Scenic Ii. 1.9 dci Dinamiqua Plus

Családi szállító

2005 decemberében vettem egy évesen kb 20 ekm-el. A nagy méretéhez képest nagyon kellemesen lehet vele a városban is manőverezni, még a feleségem is tud vele parkolni pedig nincs benne radar. Imádjuk mind a ketten és a gyerekek is. Családi autónak egy átlagos 4-5 tagú családnak szerintem tökéletes. Mindenki és a csomagok is kényelmesen elférnek. A 6. és a 7. ülés hosszú távra csakgyerekeknek vagy kis méretű felnötteknek jó (de nem kényelmetlen). Többször utaztuk vele sielni 6 fővel (box és siléctaróval) és el tudtunk férni,s még a fogyasztás is jó maradt. A fogyasztás erősen láb és hely (országút vagy város)függő. Többségében országuton (100-110 km/h)és autópályán (130-140 km/h) használtam, ahol a fogyasztása 5,5-7 liter között van, de csak városi használat mellett 8 alá nehéz levinni. A kötelező 30ekm-es szervizeken kívül a felsorolt hibák miatt voltam szervizben, ahol mindig igyekeztek javítani azonnal a hibákat (maximum az alkatrészre kellett 1-2 napot várni). Egyedül az adagolós hiba jelenséggel nem tudtak mit kezdeni, amíg egyszercsak megállt és nem indult (letiltott az elektonika). Szerencsére nem voltam messzire a szerviztől így könnyen be tudtam huzatni magam.
A gyári alkatrészek viszonylag drágák, de szerencsére a márkakereskedésben a gyári beszállítóval azonos alkatrészeket is forgalmaztak és beépítettek, amely jelentősen csökkentette az összeget. Eddig végig márkaszervizben volt javítva (kivéve a műszerfal), s szerintem ez hosszú távon kifizetődik. Összeségében nagyon szeretjük, s nem bántuk meg. Ha a családban autót cserélünk, akkor ez marada és a feleségem Meganja fog elmenni. A felszereltsége és az ára alapján ez egy kiváló ár/érték aránnyal rendelkező autó. A rengeteg pakoló helyről nem is kell beszélni.
A rossz dolgok:
- első ülőlap lehetne hosszabb (185 cm vagyok)
- első izzó csere csak a szervizben (kb 40ekm-ként)
- hátsó rolónaknincs kialakított hely ha a 6. 7. ülés használni akarja az ember
- drága alkatrészek
Szerintem ennyi kilométerrel a többi autóval sem lenne kevesebb bajom.

- Motortartó bakok kb 180 ekm-nél (kb 40 eFt). - ablakemelő műanyag alkatrészt már mindegyik ablakon cserélték (egy része garanciába a többi kb 2 eFt/db). - külső-belső levegő állító motor csere (műanyag fogaskerék megadta megát) (kb. 35 eFt). - A nagy nyomású adagolónál tömítés hiba (javító szettel lehetett orvoslni) (kb. 40 eFt). - Digitális műszerfal meghalt. A szervizben kb. 180 eFt-ét cserélni tudták volna, de egy ügyes kezű villamossági szerelő a chip cseréjével és újraprogramozásával életre keltette,s azóta jó. - Első fékbetét csere elől 90 ekm-nél hárul 120ekm-nél. Most 210ekm-nél van a második betét csere + tárcsa. - Ajtó záró gombok cseréje - Akkumulátor csere 4,5 évesen (kb 25 eFT) - A többi a kötelező szerviz.

Renault Makó, Aradi út

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 20000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 190000
Előző autója? Renault Megane 1.6 Következő autója? Ez marad családi autónak, mellé talán Mercedes C220 cdi
Verdikt (8.8/10)

Renault Scenic 2003 (2003)