Autók » Renault » Safrane (1992-2000)

Safrane 2.5 20V

Aki ismeri, tudja, hogy a legjobb autó!

A családban csak Renault van! Az első Renault 1 kis 5 GTE volt ami még most is megvan, sajnos meg kell válnunk tőle mert ennyi autót nehéz fenntartani! Kb. 2 éve vett egy Safrane-t apám, enyhén volt sérült és igy jóáron hozzájutottunk. Az autót teljessen rendbe tettük, azóta is gond nélkül használja, szintén a 2.5-ös volvómotor van benne ami szerintem a legjobban illik az autóhoz! A 2 év alatt semmi komoly hibája nem volt, a gyári! hátsó dobot kellett cserélni és a kuplung tárcsát. De ezeken kivül semmi! Sokan szidják a francia autókat az elektromos rendszerük miatt, de ennél a tipusnál semmi ilyen gond nincs! Ezek után jött nálam is az autóvásárlás és mivel a Safrane már bevált ezért én is vettem egyet! Némi keresgélés és utánajárást követően találtam egy 97-es megimélt darabot! Csak az eleje volt kismértékben valamikor törve,de a többi rész sértetlen volt. Azóta eltelt 1 év,de a kopó alkatrészeken kivül nem volt semmi gondom vele! Nagyon szeretem mert nagy és kényelmes! Bődületesen sok hely van benne! A felszereltségére sem lehet panasz, ABS, 2 lufi, 2 zónás digitklima, CD táras hifi. Időközben szereztem hozzá komplett motoros bőrgarnitúrát, tervben van még a gyári navigáció és a xenon is! A motorja szintén egy nagyonjó konstrukció, volvó gyártmány. A nagy köbcenti ellenére meglepően alacsony a fogyasztása! 9.5-10 liter körül van az átlagfogyasztása ugy hogy rövid utakat teszek meg vele! Sajnálatos módon a biztonságról is csak jót tudok írni, mert nemrég történt egy csúnya baleset, hibámon kivül, a lényeg hogy egy villanyoszlopnak mentem kb. 60 km/h-ás sebességgel! Az autó eleje totálkáros lett, a motor kiszakadt a helyéről és kb 30 cm-t ment hátrébb, pont a tűzfal elött állt meg. Nekem semmi bajom nem lett, az utastérben nem történt semmi változás, minden a helyén maradt, az ajtók hibátlanul nyílnak,stb. Egyszóval tette amit tennie kellett, megvédett! Lehet hogy picit elfogult vagyok a tipussal kapcsolatban,de negatív dolgot nem igazán tudok mondani, max. annyi hogy drága hozzá az alkatrész mert csak gyári van ha épp van! Hát ennyi röviden, kár hogy már nem gyártják, mert tuti h vennék egyet újonnan! Ezt a tipust csak ajánlani tudom mindenkinek akinek fontos a kényelem,biztonság, megbizhatóság és nem egy tucatautóban szeretnének ülni!

- hátsó kerékcsapágy, lengéscsillapítók.

Saját magam csinálok rajta szinte mindent amit csak a lehetőségek engednek, sajnos kevesen ismerik behatóbban a tipust! A márkaszervizek meg csak lehúznának!

Fenntartási költség (6) Évjárat 1997
Előző autója? 5 GTE Következő autója? Renault Avantime
Verdikt (6.5/10)

Renault Safrane 1992 (1999 - 2000)